havadurum

Folklor birincileri yurt dışı turnesine çıktı

Çanakkale Liselerarası Folklor Yarışması`nda il birincisi olan Lapseki Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi ekibi, yurt dışı turnesine çıktı.

389
Folklor ekibi, belediye binası önünde düzenlenen törenle uğurlandı. Belediye meclis üyelerinin yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği törende, ailelerin çocuklarıyla vedalaşması sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşandı.
 
Folklor ekibi sorumlusu Makbule Alım, turne kapsamında 7 ülkeyi gezeceklerini söyledi. Bu ülkelerde bazı festivallere katılacaklarını, İzmir ve Üsküp yörelerinin oyunlarını sergileyeceklerini ifade eden Alım, ``Çocuklarımızla Türkiye`yi temsil etmenin bilinciyle gösterilerimizi yapacağız`` dedi.
 
Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim de ``Lapseki`mizin başarılı çocuklarının yurt dışına çıkabilmeleri için belediye meclisi olarak görevli kararı aldık. Görevli kararımızla pasaportlarını aldılar. Bizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Velilere ve öğrencileri yetiştiren öğretmenlere teşekkür ederim`` diye konuştu.
 
Daha sonra 36`sı öğrenci 45 kişilik grup, danışman Hakan Çelikkan ve Halk Oyunları Folklor Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi Haluk Gültekin, kara yoluyla Macaristan`a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.
Paylaş