havadurum

Finansal okur yazarlık eğitimi

Gençler için finansal okuryazarlık eğitimi Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde Çanakkale’de yapılıyor...

658
Nüfusunun yarısı gençlerden oluşan ülkemizde gelir ve istihdam rakamlarına bakıldığında, gençler arasında özellikle de daha az gelişmiş bölgelerde finansal fırsatlar ve bilgi kaynaklarından faydalanma konusunda sıkıntı yaşandığı görülmektedir. Gençlere sunulan kısıtlı sosyo-ekonomik fırsatlar, yeterli bütçeleme ve finansal yönetim konularında bilgi birikimi olmaması nedeni ile gençler tarafından etkin olarak kullanılamamaktadır. Paramı Yönetebiliyorum projesi, gençlerin kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.
 
Bu program TC Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Visa Europe ve Habitat için Gençlik Derneği tarafından  ortaklaşa koordine ediliyor.
 
Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı, Gülyeter Doğmaz  ‘’Çocuk ve gençlerimizi okul, dershane yarışı içinde sürüklüyoruz, hayatın içinden uzak kalıyorlar hayatla yüzleşmeleri uzun sürüyor sosyal sorunlar ortaya çıkıyor, parasal okur yazarlık, planlı harcama  ve  bilinçlenme eğitiminin onların bu eksikliğini tamamlayacağına inanıyorum ve gençlerimizi bu eğitime bekliyorum” dedi.
 
Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde; 14 Ocak 2012  Cumartesi günü saat 09:45’te başlayacak olan eğitim Çanakkale GSK Proje koordinatörü ve Paramı Yönetebiliyorum Eğitmeni Fatmanur Güder  tarafından verilecek.
 
15-30 yaş arası gençlere yönelik ücretsiz sertifikalı eğitimine sadece bir başvuru formu ile katılmak mümkün.
 
Paylaş