Final maçı tehlikede!

Süper Final Şampiyonluk Grubu dördüncüsü ile Avrupa Ligi Grubu birincisi arasında oynanması gereken maça gerek kalmayabilir....

469
Spor Toto Süper Final`de şampiyonluk yarışı devam ederken, 2011-2012 sezonu şampiyonu son hafta oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonucunda belli olacak. Avrupa Ligi Grubu`nda da birinci sırada yer alacak takım son hafta maçları ile belirlenecek.
 
Avrupa Ligi Grubu`nda son hafta öncesi 1. sırada yer alan Bursaspor 34, 2. Eskişehirspor ise 33, 3. İstanbul Büyükşehir Belediyespor 32 ve 4. Sivasspor 29 puanda yer alıyor. 13 Mayıs`ta saat 20.00`da başlayacak Sivasspor - Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Bursaspor karşılaşması sonrası Avrupa Ligi Grubu`nun da birincisi belli olacak.
 
13 Mayıs akşamı belli olacak sıralama sonrası 20 Mayıs günü Şampiyonluk Grubu`nu 4. sırada bitiren takım ile Avrupa Ligi Grubunu 1. sırada bitiren takım Avrupa Ligi`ne katılım için final maçında karşı karşıya gelecekler.
 
Ancak, son maçların ardından Avrupa Ligi Grubu`nu Bursaspor 1. sırada tamamlarsa Avrupa Ligi`ne katılım için yapılması planlanan final oynanmayacak. Çünkü Ziraat Türkiye Kupası`ında finale kalan Bursaspor, finalde karşılaşcağı Fenerbahçe`nin Şampiyonlar Ligi`ne katılım hakkı kazanmasından dolayı kupa da finali kaybetse de UEFA Avrupa Ligi biletini alacak. Bu durumda Avrupa Ligi finali karşılaması oynanmayacak ve Şampiyonluk Grubu`nu 4. bitiren takım direk olarak UEFA Avrupa Ligi`ne katılım hakkını kazanacak.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Müsabaka Statüsü, Uluslararası Kupa Müsabakalarına Katılımı düzenleyen 11. maddenin c bendinde yer alan açıklamada bu durumun yaşanması sonucu 20 Mayıs`taki Avrupa Ligi`ne katılım için planlanan final maçının oynanmayacağı belirtiliyor.
 
Talimatta yer alan madde şöyle:
Türkiye Kupası Finalistinin de Play-Off Avrupa Ligi Grubunda birinci takım olması halinde:
Türkiye Kupası Finalisti olan takım UEFA Avrupa Ligine gidecek 3. takım olacaktır. Play-Off Şampiyonluk Grubunda 3. olan takım ise UEFA Avrupa Ligine katılacak 1. takım olacaktır. Bu gruptaki 4. takım UEFA Avrupa Ligine katılacak 2. takım olacaktır. Bu durumda "Play-Off`lar Arası Final Müsabakası" oynanmayacaktır.
Paylaş