Fikret Orman'ın marifetleri..

593

 

6 maçta 5 puan toplayabilen, son 3 dış saha maçında kalesinde 10 gol gören Siyah-Beyazlılar, çok değil 1.5 yıl önce tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşıyordu. Ne oldu da bu duruma geldi? Portföyünde zenginlik yaşayıp, kadrosunda bugün olmayanlar; kalede Fabri, geride Beck, Marcelo, Tosic, ortada Talisca, Olcay, kanatlarda Adriano, Quaresma, Babel, forvette Mario Gomez, Cenk Tosun, Abubakar.  Bugünkü kadroda ismini bile telaffuz edemediğim sıradan bir çok futbolcu. Fikret Orman, sen ağaçları kestin yenilerini dikmeye çalıştın. Ama aradaki farkı anlayamadın. Gidenler koca çınar, ama diktiklerin ilk rüzgarda savruluyor..Transferde tarihi hatalar yaptın. Gelen, gideni mumla arattı. Bunlar da yetmezmiş gibi yönetim kurulunu da erozyona uğrattın. Yönetimin önemli isimlerinden Ahmet Nur Çebi ve Erdal Torunoğulları kulüpten uzaklaştırdın. Takımı yalnız bıraktın. Kulübe altın yıllarını yaşatan Şenol Güneş`le ilgili krizi çok kötü yönettin. "Kültür inşa edeceğim" diyen Abdullah Avcı, Necip`e sarıldı. Hayal kırıklığı yarattı. Çok önemli paralar kazanan ve adları yıldız futbolcuya çıkan oyuncular  sahada hayalet gibi geziniyor.

Abdullah Avcı’ya gelirsek, onun da pek yapacak bir şeyi yok. Çünkü, elindeki malzeme kötü. M. Başakşehir’de Adebayor, Visca, Arda Turan gibi yıldızlar varken hücum oyununu iyi yönetiyordu. Daha büyük bir kulübe geldi, ama yıldız futbolcusu olmadan ancak bu kadar oynatabiliyor.  Gerçeği şu ki,  futbolcuya göre bir sistem oturtmak zorunda, ancak Avcı da kendi sistemiyle devam etmek istiyor. Geride kalan 6 haftada bunu beceremedi. Artık, bu inadından vazgeçip, taktiğini oyuncularına göre adapte etmek zorunda. Eğer, bu gerçekleşmez ise,  Koca Çınar Beşiktaş’ı bundan daha kötü günler bekliyor.

Taraftarlar artık stada gittiklerinde yıldız oyuncu görmek istiyor. Bir parmak bal çalıp, sonra kaçmak olmaz Fikret Orman. Kulüp yönetmek şirket yönetmeye benzemez Sayın Başkan. Taraftara kulak vermelisin. Ama,  sen  geldiğin ilk günden itibaren taraftarla ters düştün. İlk işin ÇARŞI’yı lağvetmek oldu. Peki,  neden korktun? Ya da ne menfaatin vardı? Yıldız oyuncu satarken gülen yüzün, yerine koyamadıklarınla neden asıldı?  “Bu takımın gerçek sahibi taraftarıdır” dedin ama, taraftarı hiç dinlemedin. Üst üste alınan kötü skorlar Beşiktaş tutkunlarını isyan noktasına getirdi. Yarın oynanacak Wolves maçında büyük protestoların olacağı söyleniyor. Taraftarın artık sabrı taştı. Başkan Fikret Orman istifa etti. Beşiktaş’ın bu kötü döneminden nasıl kurtulacağı konusunda en ufak bir reçete yok.. Yazık çok yazık !….

 

 

Paylaş