havadurum

Fidanlar toprakla buluştu

Eceabat Kaymakamlığı ile Engelsiz Kafe öğrencileri, anlamlı bir etkinliğe imza attı.

741
Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde Engelsiz Kafe öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi ve Opet Tarihe Saygı Ortaokulu’ndan gönüllü öğrenci gurupları ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi bahçesinde 50 adet çam fidanı dikerek doğanın önemine dikkat çektiler.
 
Ağaç dikimine katılan Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay; “Herkes bir engelli adayıdır. Engelli ve engelsiz çocuklarımız ve büyüklerimizle birlikte ağaç dikerek , doğa sevgilerini paylaşmaları ve birbirlerini anlamaları çok güzel. Birlikte yaptığımız bu çalışma ile öğrencilerimiz engelliliğin hayatın gerçeği olduğunu, bu gerçeğin dışlanmaması gerektiğini, engelliliğin sınırlarını, engellilerin nerede zorlandıklarını görüp, engelli arkadaşlarının da tıpkı kendileri gibi yaşama gerekliliklerini görerek birlikte sohbet edip ağaç diktiler” dedi.
 
Ağaç dikme etkinliğine, Kaymakam Mehmet Akçay, daire amirleri, Engelsiz Kafe öğrencileri ve öğretmenleri, Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi ve Opet Tarihe Saygı Ortaokulu gönüllü öğrenci ve öğretmenleri katıldı.
Paylaş