Fevzipaşa’da nota sesleri yükseliyor...

Çanakkale`nin düğünlerinin ve eğlence mekânlarının vazgeçilmezleri olan Fevzipaşalı roman müzisyenleri ve çocukları nota derslerine başladı.

990
 
Kent Konseyi Fevzipaşa Mahalle Meclisi`nin düzenlediği müzik kurslarının ilk bölümünde 10-15 yaş aralığındaki çocuklara nota dersleri verilmeye başlandı.
 
Fevzipaşa Mahalle Meclisi`nden Aslı Kırıkkulak`ın yönetiminde organize edilen kurslarda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim görevlilerinden M. Ali Emir ile Yağmur Taşkın`ın öğreticiliğinde başlayan nota derslerine 12 çocuk katılıyor. Haftada 4 saatlik dersler halinde programlanan eğitimlerin ikinci aşamasında enstrüman çalma kursları yapılacak.
 
Eğitimlere katılan çocukların hepsinin enstrüman çaldığını söyleyen Kırıkkulak; "Çocuklarla başladığımız nota derslerine, büyüklerle de devam edeceğiz. Çocuklarımızın kendi becerilerine ek olarak kazanacakları nota bilgileri onların daha da iyi müzik yapmasına imkan sağlayacağını inanıyorum. Ayrıca her yaştan kadın ve erkekler için de roman dans derslerine çok yakında başlayacağız. Çanakkalemiz dokuz sekiz havalarıyla roman oyunları oynamayı seviyor. İlginin fazla olmasından dolayı müziğimiz ve danslarımızı daha üst düzeylerde yaşatmak için eğitim programlarımızı sürekli hale getireceğiz. Dans derslerimize katılması için bütün Çanakkalelileri davet edeceğiz. Hedefimiz büyük.  Oluşturacağımız dans ve müzik gruplarıyla rekorlar kitabına girmek için gelecek sene büyük bir gösteri düzenlemeyi planlıyoruz. Böylece Çanakkalemizin adını kitaplara yazdıracağız” dedi.
 
Paylaş