havadurum

Festivalin on altıncı durağı Çanakkale olacak

23 yıl boyunca aralıksız olarak Efes Pilsen tarafından hayata geçirilen “Blues Festival”, yasal düzenlemelerle alkol firmalarının etkinliklere sponsor olamaması nedeniyle bundan sonra Pozitif Live tarafından gerçekleştirilecek.

988
Anadolu’nun dört bir yanına Blues müziği götüren, Türkiye’nin ilk ve tek Blues festivali Efes Pilsen Blues Festival, bu yıl itibariyle Pozitif Live tarafından “Blues Festival” adıyla düzenlenecek. Blues coşkusunu 24. kez tüm Türkiye ile birlikte paylaşmak için yola çıkan festivalin on altıncı durağı Çanakkale olacak. Blues Festival 24 kapsamında Kolin Hotel, 25 Kasım Pazartesi akşamı Blues dünyasının dev isimlerini ağırlayacak. 23 yıl boyunca aralıksız olarak Efes Pilsen tarafından hayata geçirilen “Blues Festival”, yasal düzenlemelerle alkol firmalarının etkinliklere sponsor olamaması nedeniyle bundan sonra Pozitif Live tarafından gerçekleştirilecek. Büyük bir miras devralan Pozitif Live, 17 ilde Blues coşkusunu tüm Türkiye ile birlikte yaşayacak. Blues Festival 24. yılında Türkiye turunun on altıncı konserini 25 Kasım 2013, Pazartesi akşamı Kolin Hotel’de gerçekleştirecek. Konser 19.30’da başlayacak. 23 yılda, Türkiye genelinde heyecanla beklenen bir etkinliğe dönüşen Blues Festival, bu yıl da, yine dünyanın önde gelen Blues sanatçıları ve gruplarını, Türkiye’de ağırlayacak. Blues Festival 24 kapsamında Çanakkale’de düzenlenecek konserin en önemli konuklarından biri R&B ve soul müzik türlerini Delta kökleriyle birleştirerek çağdaş Blues müziğinde kendine has benzersiz bir ses yaratmış olan pek çok ödül sahibi gitarist, vokal ve söz yazarı Jimmy Burns ve grubu Jimmy Burns Band”. Grup, gitarist David Antonio Herrero, bas gitarist Ari David Seder ve davulcu Andrew Terrill Thomas’tan oluşuyor. Chicago Blues, Gospel ve Boogie Jazz tarzlarının önde gelen vokalisti, başarılı müzisyen, söz yazarı, oyuncu ve öğretmen “Katherine Davis” de Jimmy Burns’ün konuğu olarak Blues Festival 24’te sahne alıyor. “Between A Rock And A Hard Place” albümü ile 2010 Yılın Albümü ödülü de dâhil olmak üzere dört Blues müzik ödülünün sahibi olan ve 43 kez bu ödüllere aday gösterilen çağımızın en ünlü Blues sanatçılarından biri Joe Louis Walker da beş kişilik grubu ile Blues Festival 24’ün konuğu olarak Çanakkale’de sahne alacak. Blues Festival 24’ün biletleri Biletix’ten satışa sunuluyor. Blues Festival 24 Çanakkale konserinin bilet fiyatı ise 22,75 TL.
 
17 ilde Blues coşkusu yaşanacak
Blues Festival 24 kapsamında Denizli, Antalya, Konya, Kayseri, Mersin, Adana, Hatay, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Samsun, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne olmak üzere 17 ilde konser düzenlenecek.23 yıl boyunca aralıksız olarak Efes Pilsen’in sponsor olduğu ve Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilen Efes Pilsen Blues Festival, yeni yasa ve düzenlemeler doğrultusunda alkollü içecek sektöründe faaliyet gösteren firmaların etkinliklere ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak sponsor olamaması nedeniyle artık Pozitif Live tarafından gerçekleştirilecek. 23 yılda, 90 grup ve 278 sanatçıyı ülkemizde ağırlayan Efes Pilsen Blues Festival, toplam 379 konserle 450 bin 700 müziksevere Blues coşkusu yaşatmış Türkiye’nin en uzun soluklu müzik festivaliydi.
Paylaş