Festival, geri dönüşüm mesajı verdi

887
Kıyafetten ayakkabıya, süs eşyasından takıya, oyuncaktan mutfak eşyasına kadar bir çok ürün bulunan Çaput Festivali büyük ilgi gördü. Festivale dair açıklamada bulunan Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Şimşek "Festivali sürekli hale getirerek, sıfır maliyetle edindiğimiz ürünleri, biraz masrafla düzelterek tekrar ikinci el olarak satıyoruz. Bunun nedeni ise çevremizi korumak, tüketim çılgınlığına son vermek" dedi. Çanakkale Lions Kulübü Başkanı Meserret Muhtaroğlu ise "Geri dönüşüm kültürünü oluşturmak ve ikinci el eşyaların ekonomik değerini eğitime katkıya dönüştürmek istediğimiz için el ele verdik. İmece ruhuyla, 1. Çaput Festivali`ni gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz" sözlerine yer verdi. Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri`nde gerçekleşen 1. Çaput Festivali`ne çok sayıda vatandaş katıldı. İkinci el ürünleri alarak geri dönüşüm farkındalığı ve ihtiyacı olan çocuklara destek olanlar arasında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan`da yer aldı.
"Çevremizi korumak, tüketim çılgınlığına son vermek istiyoruz"
Şimşek, Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatif`nin 2008 yılında hem vakıf hem de derneklerin mantığıyla kurulduğunu aktararak, "Sosyal amaçla kurulduk. İmece kültürünü benimsedik. Çanakkale`de özellikle ihtiyacı olan çocuklar ve eğitime destek amaçlı yola çıkan 49 kişiyiz. Öğrenci yurdu yapmak istiyoruz. Üye sayımızı arttırmak ve sermaye gücümüzü arttırmak için tiyatro etkinlikleri, paneller ve yemekler düzenledik. Bu kez farklı bir etkinliğe imza atarak Çaput Festivali`ni organize ettik. Festivali gelenekselleştirmek istiyoruz. Festivali sürekli hale getirerek, sıfır maliyetle edindiğimiz ürünleri, biraz masrafla düzelterek tekrar ikinci el olarak satıyoruz. Bunun nedeni ise çevremizi korumak, tüketim çılgınlığına son vermek. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara, festivalle ulaşabiliyoruz, ürünlerin fiyatları çok uygun" sözlerine yer verdi. Gelecek günlerde ise Güzelyalı-Dardanos bölgesi`nde benzer bir etkinlik yapmak istediklerini kaydeden Başkan Şimşek, "Çiçek Dükkan adında da internette satış gerçekleştireceğiz. Festival, aynı zamanda internette satışının tanıtımı oldu" diye belirtti.
"Geri dönüşüm kültürü oluşturmaya çalışıyoruz"
Muhtaroğlu ise, çevre ve eğitimin Uluslararası Lions Kulüplerinin temel hizmet alanları arasında yer aldığını ifade ederek, "Daha çok tüketmenin, dünyayı daha çok kirletmek demek olduğunu biliyoruz. Geri dönüşüm kültürü oluşturmaya çalışıyoruz. Pek çok üyemiz, kooperatif ortağı. Pek çok kooperatif ortağı da kulüp üyemiz. Geri dönüşüm kültürünü oluşturmak ve ikinci el eşyaların ekonomik değerini eğitime katkıya dönüştürmek istediğimiz için el ele verdik. İmece ruhuyla, 1. Çaput Festivali`ni gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş