havadurum

Fener'e şampiyonluk hayal!

475
Alanyaspor`un ilk yarıda Salih Uçan, ikinci yarıda ise Juanfran ve Efkan Bekiroğlu ile direklere takıldığı müsabaka golsüz eşitlikle sona erdi. Fenerbahçe`de Gökhan Gönül, 43. dakikada direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Sarı-lacivertli ekip bu sonucun ardından puanını 73`e, Turuncu-Yeşilli ekip ise 57`ye yükseltti. Fenerbahçe, 39. hafta maçında BB Erzurumspor`u ağırlayacak. 
 
Penaltı iptali kural hatası... 
 Fenerbahçe ile Alanyaspor, Süper Lig`in 38. haftasında karşı karşıya geldi. Maçın 28. dakikasında Fenerbahçe, Valencia`nın yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Fakat VAR`da bulunan Halil Umut Meler`in incelemesinin ardından penaltı iptal edildi. Hakem, pozisyonda Valencia`nın ofsaytta olduğu tespitini yaptı. Fenerbahçe`nin nizami olarak kazandığı penaltı haksız yere iiptal edildi. 
 
Kural ne diyor?
Ancak, Futbol Oyun Kuralları`na göre pozisyonda ofsayt kararı verilmesi için hakem yorumu önem kazandı. Kural`da ofsaytı düzenleyen maddede şu ifadeler bulunuyor:
• Topla oynama niyetiyle topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncu ya topla oynamadan veya topla oynamaya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadeleye girmeden önce faul yapılırsa, bu durum ofsayt ihlalinden önce gerçekleştiği için faul ile cezalandırılır.
(Cahit Göveren)
Paylaş