havadurum

Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’nde Son 16 Turunda Karşılaşabileceği Muhtemel Rakipler Belli Oldu! 

Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde H Grubu’nu lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Sarı-lacivertliler, bu turda Avrupa Ligi’nden gelen 8 takım ve Konferans Ligi’ni ikinci bitiren 8 takım arasından biriyle eşleşecek. İşte Fenerbahçe’nin en kolay ve en zor rakipleri!

1140

Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde H Grubu’nu 12 puanla lider tamamladı. Sarı-lacivertliler, bu turda Avrupa Ligi’nden gelen 8 takım ve Konferans Ligi’ni ikinci bitiren 8 takım arasından biriyle eşleşecek. Kura çekimi 23 Şubat 2023 tarihinde İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak. Fenerbahçe’nin bu turda karşılaşabileceği muhtemel rakipler şöyle:

UEFA Avrupa Ligi’nden Gelen Takımlar

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarını 3. sırada tamamlayan takımlar ile Konferans Ligi’nde grubunu 2. sırada tamamlayan takımlar, son 32 turunda play-off oynayacak ve galip gelenler son 16’ya yükselerek Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri olacak.

UEFA Avrupa Ligi’nden gelen takımlar şöyle:

Olympiakos (Yunanistan)
Ajax (Hollanda)
Real Betis (İspanya)
Sturm Graz (Avusturya)
Union Saint-Gilloise (Belçika)
Maccabi Haifa (İsrail)
Servette (İsviçre)
Molde (Norveç)

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ni İkinci Bitirenler

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruplarını 2. sırada tamamlayan takımlar ise şunlar:

Slovan Bratislava (Slovakya)
Gent (Belçika)
Dinamo Zagreb (Hırvatistan)
Bodo/Glimt (Norveç)
Legia Varşova (Polonya)
Ferençvaroş (Macaristan)
Eintracht Frankfurt (Almanya)
Ludogorets (Bulgaristan)

Kura Çekimi ve Fikstür

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turundaki rakibi, 23 Şubat 2023 Çarşamba günü İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleşecek kura çekimi sonucu belli olacak. Son 16 turu karşılaşmaları ise 7-14 Mart 2023 tarihlerinde oynanacak.

Fenerbahçe, son 16 turunda rakibini eğer elemeyi başarırsa, çeyrek finalde 4-11 Nisan, yarı finalde 28 Nisan-5 Mayıs, finalde ise 24 Mayıs 2023 tarihinde mücadele edecek.

Fenerbahçe’nin Avrupa’da başarılı bir performans sergilemesi, Türk futbolu için de büyük önem taşıyor. Sarı-lacivertliler, her galibiyetle Türkiye’nin UEFA katsayısına katkı sağlıyor ve gelecek sezonlarda Avrupa kupalarına katılacak takımların daha avantajlı olmasını sağlıyor.

Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’nde son 16’ya kalması, aynı zamanda kulübün kasasına da önemli bir gelir getirdi. Sarı-lacivertliler, grup aşamasında aldığı 4 galibiyet ve 2 yenilgiyle 2.8 milyon euro kazandı. Son 16 turuna yükselmesiyle birlikte 500 bin euro daha elde eden Fenerbahçe, toplamda 3.3 milyon euro gelir elde etti. Fenerbahçe, son 16 turunda rakibini eğer elemeyi başarırsa, 750 bin euro daha kazanacak.

Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’nde son 16’ya kalması, aynı zamanda taraftarlarını da heyecanlandırdı. Sarı-lacivertli taraftarlar, sosyal medyada Fenerbahçe’nin rakipleriyle ilgili yorumlar yaparken, kura çekimini de merakla bekliyor. Fenerbahçe’nin Avrupa’da şampiyonluk yaşaması için dua eden taraftarlar, takımlarına destek vermeye devam ediyor.

Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’nde son 16’ya kalması, Türk futbolu için büyük bir başarı. Sarı-lacivertliler, Avrupa’da yoluna devam ederken, rakiplerini merakla bekliyor. Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde şampiyon olabilir mi? Bu sorunun cevabı, önümüzdeki aylarda belli olacak. (Haber Merkezi)

Paylaş