Fenerbahçe

Çanakkale Belediyespor`un İstanbul Burhan Felek Spor Kompleksinde karşılaşacağı tecrübeli rakibini tanıyalım

24 Kasım 2013 pazar günü oynanacak önemli müsabakayı NTV Spor kanalı naklen yayınlayacak. Sarı Melekler lakaplı Fenerbahçe Bayanlar Voleybol takımını Marcello Abbondanzo çalıştırıyor

597
Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı maçlarını Burhan Felek Spor Salonu`nda oynuyor. Fenerbahçe 2008-09 sezonunda Türkiye Birinci Voleybol Ligi`ni tarihinde ilk kez şampiyon olarak tamamladı. Avrupa kupalarında ise aynı yıl Avrupa Kadınlar CEV Kupası `nda Avrupa 3.sü oldu.
2009-10 sezonuna Süper Kupa ile girdikten sonra, Türkiye Kupası`nda Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom`u 2-3 4-2 (altın set ile) dize getirerek, bu kupayı tarihinde ilk kez kazandı. Ligde ise normal sezonu namağlup tamamladıktan sonra Play-Off yarı finalinde Galatasaray`ı 3 kez 3-0 yenerek eledi. Play-Off finalinde ise Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ile karşılaşan Sarı-Lacivertliler bu seriyi de 3-2, 3-2 ve 3-0`lık galibiyetlerle, 3-0 galip tamamladılar ve ikinci kez üst üste lig şampiyonluğuna ulaştılar.
2010`da Avrupa Indesit Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali`nde, Fransa`nın Cannes kentinde, ev sahibi Cannes takımını 3-2 yenerek finale yükseldi. Finalde İtalya`nın Volley Bergamo takımına 3-2 yenilerek Avrupa Indesit Şampiyonlar Ligi 2.si oldu.
2010-11 sezonunda kulübü istenilen başarılara ulaştırmak adına dünyanın en iyi antrenörü olarak kabul edilen Brezilyalı ünlü hoca José Roberto Guimarães (Zé Roberto) takımın başına getirildi.
2011 yılında Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Dünya Kulüplerarası Kadınlar Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya ekibi Sollys Osasco takımını 3-0 yenerek Dünya Şampiyonu oldu.
2011 Avrupa Indesit Şampiyonlar Ligi final four organizasyonunu İstanbul`da düzenlemiş olan Fenerbahçe, Avrupa 3.sü ünvanıyla taçlandı.
Fenerbahçe, 2011-12 Avrupa Indesit Şampiyonlar Ligi `nde ise Avrupa Şampiyonu ünvanına ulaştı..
Paylaş