Fener zar-zor!

314
Süper Lig`de 2021-22 sezonunun açılış haftasında ligin yeni ekiplerinden Adana Demirspor`a konuk olan Fenerbahçe, rakibini 1-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekip ligin açılış haftasında oynadığı maçlardaki galibiyet serisini dört maça çıkarırken, son olarak 1994-95 sezonunda Süper Lig`de mücadele eden Adana Demirspor`un ise ligdeki galibiyet hasreti 30 maça çıktı. Fenerbahçe ligin ikinci haftasında Antalyaspor`u ağırlayacak. Adana Demirspor ise Kayserispor`a konuk olacak. 

Maçtan notlar
Sarı-Lacivertlilerin Teknik Direktörü Vitor Pereira mücadeleye Altay Bayındır, Tisserand, Attila Szalai, Novak, Gustavo, Zajc, Osayi, Ferdi Kadıoğlu, Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Samatta ilk 11`iyle çıktı. Berke Özer, Osman Ertuğrul Çetin, Serdar Aziz, Sosa, Ozan Tufan, Serdar Dursun, Muhammed Gümüşkaya, Arda Güler, Nazım Sangare ise yedek soyundu. Fenerbahçe`de maçın ikinci yarısında oyuna dahil olan Serdar Dursun, omzundan geçirdiği sakatlık sonrasında oyuna devam edemedi. Serdar Dursun sakatlığının ardından yerini Nazım Sangare`ye bıraktı. 
(Haber Merkezi)
 

Ne dediler?
Spor yazarlarının, Sarı-Lacivertli ekibin bu maçtaki performansına dair dikkat çeken yorumları şöyle;

Uğur Meleke - Hürriyet
Oyun olarak da, oyuncu bazında da bambaşka bir Fenerbahçe vardı sahada. Duyduğuma göre Pereira, Fenerbahçe yönetimiyle görüşmesinde yaptığı sunumla etkilemiş Koç ve ekibini. Keşke Fenerbahçe tarafı da 2021 ilkbaharıyla ilgili bir sunum yapsaymış Pereira`ya! Çünkü geçen sezonu bitiren Fenerbahçe çok başarısız değildi ve futbolu bu denli yeniden keşfetmeye gerek yoktu bence.

Gürcan Bilgiç - Sabah
Pereira`nın bu oyunu geliştirmesini bekleyeceğiz. Bu kadar geçirgen kanatlarla her maçı bıçak sırtında oynayacaklar. Öne geçerlerse, problemlerini daha rahat çözecekler. Belhanda ve Gökhan İnler gibi defansif direnci düşük iki orta sahaya bile üstünlük sağlayamadılar. Bu nedenle İrfan-Mesut ikilisi, ekstra oyuncuların "ekstra" performanslarına ihtiyaçları var.
 
Serdar Ali Çelikler - Habertürk
Bu yazar Vitor`u doğru dürüst eleştiremez. Fenerbahçe yönetimi ya Vitor`u kovsun ve eldeki oyuncularla oynayabilecek bir hoca getirsin ya da bu hocanın kafasındakileri uygulayabilecek transferleri bir an evvel yapsın. Vitor`a da özellikle şunu söylemek isterim: Evet İrfan, vücut dili çok iyi olmayan biri. Küsebiliyor. Ama ondan kolay vazgeçmemelisin. Belli ki Ozan, yönetim tarafından da gözden çıkarılmış. Ama İrfan da Mert de yararlanılması gereken oyuncular.

Ercan Güven - Milliyet
Yıllardan beri "sabır taşı" muamelesi gören, kupasız sezonlarda ilk öğretime başlayan çocukları liseye geçen, orta yaştakileri askerlikten düşen, nice ihtiyar delikanlıları bu dünyadan göçen Fenerbahçelilerin epeydir ilk kez yüzü güldü. Tamam mıdır Fenerbahçe? Hayır... Sistem ile futbolcu portföyü örtüşene kadar sorun var.
Paylaş