Fener, kendine geldi!

747

Bu sonuçla ligde 18. galibiyetini alan Fenerbahçe, puanını 58`e çıkardı. Sarı-lacivertliler, böylece ikinci sırada yer alan Galatasaray ile puanları eşitledi. Haftayı averajla 3. sırada kapatan Fenerbahçe, lider Beşiktaş`ın 2 puan gerisinde yer alıyor. Fenerbahçe 30. hafta maçında Gençlerbirliği`ni ağırlayacak. Konyaspor ise Kasımpaşa`ya konuk olacak.

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda çıktığı 14 maçta 11 galibiyet ve 2 beraberlikle hanesine 35 puan yazdırdı. Fenerbahçe`nin Yunan futbolcusu Dimitrios Pelkas, yaşadığı sakatlık nedeniyle müsabakaya devam edemedi. Sakatlığını atlatan Luiz Gustavo, 6 maç sonra forma giydi.

Konya`dan 3 puan alarak, şampiyonluk yarışında Galatasaray`ı yakalayan Fenerbahçe`nin maçın ilk yarısında yaptığı ön alan baskısına değinen spor yorumcuları, Sarı-Lacivertli takımın sezonun en iyi ilk 45 dakikalarından birini oynadığı görüşünde birleşti.

Cahit Göveren

 

                                                         Puan Durumu

 

O            G            B             M           A             Y             AV          P

1.BEŞİKTAŞ A.Ş.

27           19           3             5             59           27           32           60

2.GALATASARAY A.Ş.

28           18           4             6             55           23           32           58

3.FENERBAHÇE A.Ş.

28           18           4             6             52           28           24           58

4.TRABZONSPOR A.Ş.

28           15           6             7             35           29           6             51

5.AYTEMİZ ALANYASPOR

28           13           7             8             44           28           16           46

6.ATAKAŞ HATAYSPOR

28           13           7             8             48           35           13           46

 

 

 

Ne dediler ?

Spor yorumcuları, Konyaspor – Fenerbahçe maçının ardından görüşlerini açıkladılar.

Mehmet Demirkol - Fanatik

"Maçta 2-0’a kadar en komple Fenerbahçe’yi izledik. Laf olsun diye değil gerçek bir pres, hücum 4’lüsünün her seferinde geri dönüp işi orta sahaya bırakmayacak bir takip yapması. Şöyle özetleyebilirim: Valencia ve Gökhan’ın defansif katkısı da ofansif katkısı da birbirlerine yakındı."

"Önde başarılı pres gelince savunma geri koşmak zorunda kalmadı ve biz hemen herkesi hücumun bir parçası olarak görebildik. İki kanatta da üçgenleri kurup Valencia ve Pelkas’ın soğukkanlı driplingleri gelince Fenerbahçe net bir akın sürekliliği sağladı. Ve sezonun en fazla ceza sahasında olduğu ilk yarısını geçirdi."

 

 

Ali Gültekin - Sabah

"İçerideki puan kayıplarının telafisi için galibiyet mecburiyeti ile çıkılan bu karşılaşmalarda üç puanla ayrılmak hayati derecede önemliydi. Fenerbahçe`nin kadro kalitesi, bu stresli durumlardan başı dik ayrılmayı başardı."

 "Şampiyonluk hedefinde kalabilmek için olmazsa olmaz olan bu adımları atmak Fenerbahçeli oyuncuların öz güvenini ve inancını da arttırıyor."

"Oyuna başlangıç 11`i, pozisyonlar itibarı ile doğru oyuncularla oldu. Özellikle Pelkas`ın 10 numara oynaması, Sosa ve Mert Hakan`la top kullanma kabiliyetini üst seviyeye çıkarma şansıyla birlikte pozisyon zenginliği ile golleri getirdi."

Uğur Meleke - Hürriyet

"Belki de sezon başından beri ilk defa Fenerbahçe’yi rakip sahada kalabalık, özverili bir pres yaparken gördük. Evet, bu pres belki 35-40 dakika sürdü. 2-0’ı bulunca yine vites küçülttüler. Ama, en azından Erol Bulut şunu görmüştür sanırım: Mert, Sosa, Pelkas, Valencia, Samuel ve Valencia ile, yani 6 tane ofansif oyuncuyla oynuyorsanız, sürekli bekleyemezsiniz."

"Daha tutkulu, daha cesur oynamalısınız. Bu grupla cesur oynarsanız, sonuç alma ihtimaliniz yüksek. Dün Fenerbahçe ilk 45 dakikada rakip ceza alanında topla buluşma sayısında sezon rekoru kırmış. Sebebi bu. Erol Bulut’un bir devreliğine de olsa nihayet futbolcuların zincirlerini çözmesi."

 Haber Merkezi

Paylaş