havadurum

Fener güldü

448
Fenerbahçe`de yeni transfer Kim Min-Jae ilk kez forma giyerken, ilk 11`de yer almayan Mesut Özil maça sonradan dahil oldu. Puanını 6`ya yükselten Fenerbahçe, önümüzdeki hafta Altay`a konuk olacak. 1 puanda kalan Antalyaspor ise önümüzdeki hafta Çaykur Rizespor`u misafir edecek. Süper Lig`in 2. haftasında Fraport TAV Antalyaspor`u konuk eden Fenerbahçe, son oynadığı maçın ilk 11`ine göre 5 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-lacivertli takım, müsabakaya Altay Bayındır, Tisserand, Min-jae, Szalai, Nazım Sangare, Luiz Gustavo, Sosa, Ferdi Kadıoğlu, Osayi-Samuel, Muhammed Gümüşkaya ve Mbwana Samatta ilk 11`i ile başladı. Yedek kulübesinde ise Berke Özer, Osman Ertuğrul Çetin, Serdar Aziz, Mesut Özil, Enner Valencia, Arda Güler, Miha Zajc, Fatih Yiğit Şanlitürk ve Melih Bostan yer aldı. Teknik Direktör Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi`nde Finlandiya ekibi HJK Helsinki ile oynanan son maçın ilk 11`inde sahaya sürdüğü Serdar Aziz, Mesut Özil ve Zajc`ı yedeğe çekti. HJK Helsinki müsabakasına ilk 11`de başlayan Filip Novak ve İrfan Can Kahveci ise sakatlıkları nedeniyle kadroya dahil edilmedi. Sarı-lacivertli takımda 5 futbolcu, sakatlıkları nedeniyle Fraport TAV Antalyaspor`a karşı forma giyemedi. Dimitrios Pelkas, Serdar Dursun, Mert Hakan Yandaş, Filip Novak ve İrfan Can Kahveci, Antalyaspor maçının kadrosuna alınmadı. Sakatlığını atlatan Valencia ise 20 kişilik müsabaka kadrosuna dahil edildi.

 
Ne dediler?
Süper Lig`in 2. haftasında Fraport TAV Antalyaspor`u konuk eden Fenerbahçe, rakibini 2-0`lık skorla mağlup etti. Spor Yazarlarının Sarı-Lacivertli ekibin bu maçtaki performansına dair öne çıkan yorumlarını derledik...
 
Mehmet Demirkol - Fanatik
"...Pereira`nın gidişatı değiştirmek için yapacağı ilk iş Valencia`yı oyuna almaktı. Çünkü, hücumda kimsenin yapamadığı hemen her şeyi yapabiliyor. Pas, dripling, hava topu.. O yapıyor. Antalya savunmasını zorladı. Zajc da eldeki oyuncu grubunda merkezden 3. bölgeye top geçirmekte en hazır olanı. O da sahaya sürüldü. Mesut da bu haliyle dahi 1 asist yaptı. Ama aslında hepsinin merkezinde Valencia var. Vazgeçilmez."
 
Uğur Meleke - Hürriyet
"...Pereira kanat beki olarak hangi ikiliyi kullanırsa kullansın ben kuş sürüsü halinde muntazam hareket edebilen, enine ve boyuna yakın oynayabilen bir takım göremedim. Fenerbahçe çok geniş alanda oynuyor. Ve eğer bu sezonu bu dizilişle, 3-4-2-1`le oynamaya kararlılarsa bence iki kanat beki transferi yapmalılar. Tabii bir de santrfor..."
 
Şansal Büyüka - Milliyet
"...Antalya ikinci yarıda genelde savunmada kaldı ama bitime üç dakika kala mucize bir gol kaçırdı. İlginçtir futbolun vazgeçilmez kuralı işledi. Atamayana attılar. Dönen topta Fenerbahçe golü buldu. Asisti de bir dakika önce oyuna giren Arda yaptı. Anlayacağınız bir dakika, bir maçın kaderini belirledi. Bitmedi... Uzatmada Antalya bir mucize gol daha kaçırdı, dönen topta bu defa Fenerbahçe`nin ikinci golü geldi. Fenerbahçe aslında hak ettiği bir maçı son 5 dakikada mucizelerle kazandı..."
(Haber Merkezi)
Paylaş