Fener bocalıyor!

527

 

 
A.  Zirveye oynayacak takımda böyle tecrübesiz, hatta acemi, yan toplardaki zafiyeti büyük, heyecanlı ve ürkek kaleci Altay’la hiçbir yere varılamaz. Kalede Harun oynamalı. Olmuyorsa ara transferde kariyerini kanıtlamış yabancı bir kaleci kaçınılmaz. 
B. Devşirme savunma oyuncuları ile belki bir – iki maç oynayabilirsiniz. Ancak, uzun bir maratonu bu şekilde götüremezsiniz. Her hafta değişen isimlerle savunma bloğu oluşturursanız, her maçta topu ağlarınızdan çıkarırsınız. 
C. Kabul edelim ki, Emre Belözoğlu hariç, ama  Gustavo da dahil olmak üzere Fenerbahçe’nin orta sahasında forma giyen oyuncuların tümü sıradan. Rakip eksilterek, dikine oynayamıyorlar. Vedat’a final pası üretemiyorlar. Çünkü; yetenekleri sınırlı, yaratıcılıkları olmayan bu oyuncularla maç kazanmak çok zor.
D.  Deniz’in Fenerbahçe’nin futbolcusu olamayacağı ortaya çıktı. Rodrigez, Tolga ve Moses’de doğal olarak forma aşkı yok. Emre’nin sahip olduğu duyguyu taşımıyorlar. Bu oyuncular uzun lig maratonunda takımlarını taşıyacak kapasitede değiller. Ozan ise Bal üretmeyen arı gibi ...
E.  Fenerbahçe’nin orta sahasında başarısız olduğunu kanıtı şudur. Bundan 5-6 yıl önce Fenerbahçe’de forma giyen Emre’ye kimse ‘Kurtarıcı’ gözüyle bakmıyordu. Çünkü, o sezonlardaki Fenerbahçe’nin orta alanı başta Alex olmak üzere elit futbolculardan oluşuyordu. Ya şimdi, varsa yoksa 39’luk Emre Belözoğlu.
F.  Evet, Vedat kaliteli bir santrafor. Mücadele gücü yüksek, hava ve yer toplarında başarılı, hem gol atıyor hem de asist yapıyor. Üstelik fizik gücünü de çok iyi kullanıp, oyuncu eksiltebiliyor. Ancak, bu iri kıyım santrafora final paslarını kim verecek, gol pozisyonlarını kim hazırlayacak, kanatlardan topu kim getirecek ?.  Bu soruların yanıtları, mevcut kadro yapısındaki zafiyetler nedeniyle verilemiyor. 
G.  Peki, bu takım sahada ne yapıyor derseniz, Onu da ifade edeyim. Maçı kazanmak için ekip halinde özveriyle mücadele ediyorlar. İyi niyetlerinden şüphemiz yok. Ellerinden geleni yapma gayretindeler. Ne var ki, becerileri oldukça sınırlı. Gerçek o ki, Süper Lig’de Fenerbahçe’nin kadro kalitesinden daha iyi olan en az 5-6 takım var. Bu oyuncular sırtlarında Sarı-Lacivertli forma taşımasalar, inanın durum çok daha vahim olacak.       
Paylaş