havadurum

Fener açıldı...

257

_____________________________________________________________________

Ne dediler?
 
Spor Yorumcuları Fenerbahçe-HES Kayserispor maçını değerlendirerek, görüşlerini açıkladılar
 
Mehmet Demirkol - Fanatik
Szalai`nin karambole hiç top atmaması çok şeyi değiştirdi. Her mesafede mutlaka hedef gözeterek pas attı. Acele etmedi. Bu, Luis Gustavo üzerindeki yıpratıcı baskıyı çok hafifletti. Çok daha bilinçli oyun kurdular. Böyle olunca dar alan savunması içinde özellikle Pelkas`ı demarke buldukları her an pozisyon yakaladılar. Bu pas trafiği sezon başından buyana maça yayıldığını görmediğimiz bir seviye. Daha kompakt alan boşalttılar, savunma derinliğini doğru ayarladılar ve az geri koştular. 
 
Gürcan Bilgiç - Sabah
Yürüyerek oynadığı maçı rahatça kazanarak 20 maçlık ilk yarı etabını bitirdi Fenerbahçe. Önceki maçların `acar` dörtlüsüyle (Valencia, Samatta, Pelkas, Thiam) problem çözme becerisini kullandılar. Ozan`ın gelmesiyle birlikte orta saha, dengesini buldu. Gecenin sürprizi Szalai oldu. Bu hafta içi lig maçı yok. Dinlenecekler, dinleyecekler ve Mesut ile idmanın keyfini çıkaracaklar. Sonrasında `Fenerbahçe`nin ligi` başlayacak. Daha iyi, etkili ve güvenilir olmaları lazım.
 
Uğur Meleke - Hürriyet
Sahayı dikey bir çizgiyle ortadan ikiye bölerseniz, takımın sol yarısı telepatik bir uyum içindeydi: Sol stoper Szalai harika bir başlangıç yaptı. Sol bek Caner, sol açık Thiam ve sola deplase olmayı seven Pelkas`ın uyumu hem gollerin, hem de birçok net pozisyonun temelindeki faktördü. Ozan tamamlanamayan hücumların geri kazanılmasında önemli bir katkı yaptı. Samatta da gezici santrfor oyunuyla, yokluğunda Fenerbahçe`nin niye tökezlediğini hatırlattı bir kez daha.
 
Ercan Güven - Milliyet
Açıkçası Kayserispor Kadıköy`e kaybetmeye gelmişti. Yeter ki, sindirimi zor bir skor olmasın! İlk golü yedikten sonra sanki galibiyetin üstüne yatar gibi tam takım savunma yapmak başka nasıl izah edilebilir. Fenerbahçe ise kazanacağını biliyor ve kazanırken işin şovuna kaçıyor, hızlı oynamayı denemek istiyordu. Neden? Mesut Özil oynamaya başladığında bekleyen takım olmak eşyanın tabiatına aykırıydı çünkü.
(Haber Merkezi)
Paylaş