Favoriler kazanıyor

Çanakkale yerel futbol ligleri seyir keyfi veren maçlarla rekabet havası içinde sürüyor...

442
Süper Amatör, 1.Amatör, U-17, U-15 (Yarı final) ve U-14 kategorilerinde yapılan toplam 20 maçta ağlar tam 94 kez havalandırıldı. Haftanın en farklı skorları U-14`lerde alındı. Yeni Çan, Termik’i 12-0, Biga Karabiga’yı 11-0 mağlup etti...
 
Süper Amatör Lig
11 kulübün mücadele verdiği Çanakkale Süper Amatör Ligde ilk yarı maçlarının bitimine 2 hafta kala yine birbirinden kritik ve zorlu müsabakalar oynandı. Arslancaspor Özel İdarespor`u 1-0, Çan Termikspor deplasmanda Lapsekispor`u 6-1, Geliboluspor Kepezspor`u 3-0 ve Yeni Çanspor Karabiga Belediye Gençlikspor`u 1-0 mağlup etti. Haftanın tek beraberliği 3-3`lük skorla biten Hastanebayırıspor - Mahmudiye Belediyespor maçında alındı. Favori takımların kazandığı Süper Amatör Ligde zirve yarışında önemli bir değişiklik yaşanmadı. Namağlup iki takımdan 21 puanlı Geliboluspor liderliğini sürdürdü. 1 maçı eksik 20 puanlı Yeni Çanspor Avrupalı rakibini takip etti. Karabiga Belediye Gençlikspor Yeni Çanspor yenilgisi ile zirve yolunda yara aldı. Mütevazi kadrolu Arslancaspor, başarılı yönetici Ali Rıza Gürbüz`ün katkı ve destekleriyle olumlu sonuçlar almaya devam etti. Henüz puanla tanışamayan sonuncu sıradaki Lapsekispor ile 2 puanda kalan Mahmudiye Belediyespor için tehlike çanları erken çalıyor. Düşme hattının üstünde yer alan potansiyelli Kepezspor`da istenmeyen sonuçlar can sıkıyor.
 
1.Amatör ve yaş grubu ligleri
1.Amatörde erteleme maçları yapıldı. Grubun birincisi Barbarosspor deplasmanda ikinci sırada yer alan Yeşil Bayramiçspor`a konuk oldu. Karşılaşma 1-1 sona erdi. Haftanın diğer maçında Ezinespor Çardakspor`u 5-2 mağlup etti. Çanakkale 1.Amatör Ligde ilk yarı müsabakaları tamamlandı. Maratonda 2. devre maçları 5-6 Ocak 2013 tarihlerinde başlayacak. Grubu birinci ve ikinci sırada bitiren takımlar otomatikman Çanakkale Süper Amatör Ligine yükselecek. Grubu 3, 4, 5 ve 6. basamakta tamamlayan ekipler ise Play-Off oynama hakkı elde edecek. Play-Off`un birincisi olan takım da mutlu sona ulaşarak, Süper Amatör Lige çıkacak. U-17 kategorisinin A grubunda maç fazlası ile 11 puanlı Hastanebayırıspor ve B grubunda 15 puan toplayan Geliboluspor liderliklerini sürdürüyor. U-15`ler liginde normal sezon bitti. Ayvacık sentetik sahasında oynanan yarı finallerin ilk maçlarında Bigaspor Çardakspor`u 7-1, Hastanebayırıspor Yeni Çanspor`u 4-0 ve Kepezspor Geliboluspor`u 5-1 yendi. Yarı finallerin birinci haftası sonunda 3`er puanlı takımlardan Bigaspor averajla liderlik koltuğuna oturdu. Güç dengeleri birbirinden çok farklı takımlardan oluşan U-14 liginde yapılan müsabakalar sonucunda gruplarında 6`şar puanlı Bigaspor, Yeni Çanspor ve Geliboluspor zirvede yer alıyor.
Paylaş