havadurum

Evreşe Belediyesi’nden 50 Öğrenciye Ücretsiz İngilizce Eğitim

Evreşe Belediyesi, ilkokul öğrencilerine ücretsiz İngilizce eğitim desteği veriyor. 50 öğrenci, 9 ay boyunca Gelibolu’daki bir kursa gidecek.

959

Evreşe Belediyesi, ilçeye bağlı Evreşe beldesindeki ilkokul öğrencilerine İngilizce eğitim desteği sağlıyor. Belediye, Gelibolu’daki bir yabancı dil kursu ile protokol imzalayarak 50 öğrencinin 9 ay boyunca ücretsiz İngilizce eğitim almasını ve kursa ulaşımını sağlayacak.

Dünya vatandaşı olmanın önemi vurgulandı

Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, imza töreninde yaptığı konuşmada, dünya vatandaşı olmanın yolunda, bütün dünyada kabul gören İngilizce dilini bilmenin ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını belirtti. Bu nedenle Evreşe Belediyesi olarak böyle bir projeye imza attıklarını ifade eden Soyuak, “Bu çocuklar hepimizin. Onların geleceği için elimizden geleni yapmaya hazırız. İngilizce eğitim konusunda bütün samimiyetleri ile gerekli olan miktarda ücretlerde indirimleri yaparak bu projeye ortak olan Gelibolu İdol Yabancı Dil Kursu yöneticisi Sevinçay Çınaroğlu’na teşekkür ederim.” dedi.

Evreşe İlkokulu’nda eğitim gören 50 öğrenci yararlanacak

Evreşe Belediyesi’nin desteğiyle İngilizce eğitim alacak olan 50 öğrenci, Evreşe İlkokulu’nda eğitim gören 3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerinden oluşuyor. Öğrenciler, haftada iki gün Gelibolu’daki yabancı dil kursuna giderek 9 ay boyunca İngilizce eğitim alacaklar. Belediye, öğrencilerin kursa ulaşımlarını da ücretsiz olarak karşılayacak. Proje kapsamında öğrencilerin seviyelerine göre sınıflara ayrılacağı ve yıl sonunda sertifika alacakları belirtildi.(Damla Yeltekin)

Paylaş