havadurum

Evciler Köyüne sihirli dokunuş! Kudret Bodur süslediği duvarlarla turistleri çekiyor

İstanbul'un stresinden kaçarak Evciler Köyüne yerleşen Kudret Bodur, duvarları figürlerle süsleyerek köyünü turistlerin gözdesi haline getiriyor.

17647

İstanbul'un stresli yaşamından kaçarak huzurlu bir köy hayatı sürdürmeyi tercih eden 65 yaşındaki Kudret Bodur, Pınarhisar ilçesine bağlı Evciler köyünde, duvarları figürlerle süsleyerek sakin emekliliğini renklendirmeye devam ediyor. Bodur'un çizdiği figürler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor ve köyün tanınırlığını artırıyor.

İstanbul'dan Evciler Köyü'ne Huzura Yolculuk

İstanbul'da uzun yıllar bir otomotiv firmasında çalıştıktan sonra emekli olma hayali kuran Kudret Bodur, 16 yıl önce eşi Ahmet Bodur ile Evciler köyüne yerleşti. Köy yaşamına hızla uyum sağlayan Bodur ailesi, köydeki hayatın tadını çıkarmaya başladı.

Köyün Duvarlarındaki Sanat

Bodur, bir tatil dönüşü Ege bölgesinde gördüğü süslü köyleri kendi köyünde oluşturma fikrini benimseyerek harekete geçti. Boş duvarları belirleyip sahiplerinden izin alarak köyünü renklendirmeye başladı. İki yıldır köyünü figürlerle süsleyen Bodur, bu yaratıcı çalışmalarıyla köyünü güzelleştirmeye devam ediyor.

Figürlerle Köyü Güzelleştirmek

Kudret Bodur, köy sevgisini duvarlardaki figürlerle ifade ettiğini belirtiyor. Kendisinin herhangi bir resim eğitimi almadığını söyleyen Bodur, bu yeteneği doğaçlama olarak keşfettiğini ifade ediyor. Bodur, insanların ilgisi arttıkça daha fazla figür çizme isteği duyduğunu ve köyüne bir miras bırakmak istediğini dile getiriyor.

Turistlerin Gözdesi: Evciler Köyü

Kudret Bodur, hem yerli hem de yabancı turistleri Evciler köyüne davet ederek olumlu geri dönüşler aldığını belirtiyor. Köy sakinlerinden Canan Softoruk, Bodur'un figürleriyle köylerinin güzelleştiğini ve artık turistlerin fotoğraf çekmek için köye geldiğini söylüyor.

Köy Halkının Memnuniyeti: Evciler Köyü'nün Değişimi

Köy sakinlerinden Atiye Uluçay da, Kudret Bodur'un iki yılda köylerinin resimlerle güzelleştiğini ve turizm açısından köylerinin tanınırlığının arttığını vurguluyor. Köy halkı, Bodur'un yaptığı çalışmalardan memnun ve Evciler köyünün eski halinden çok daha iyi olduğunu belirtiyor.

(AA)

Paylaş