Ev pansiyonculuğu kursu sona erdi

Eceabat Kaymakamlığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) iş birliği 6 gün önce başlayan ``Ev pansiyonculuğu kursu`` tamamlandı.

387
İlçe merkezi ile köylerdeki vatandaşlara yönelik açılan kursa ilk etapta 79 kişi katıldı. Ev pansiyonculuğu yapan ve yapmak isteyenlerin bilinçlendirilmesi amacıyla teorik ve uygulamalı olarak 6 gün devam eden kurs sonunda, sınav yapıldı. Başarılı olanlara ``Ev pansiyonculuğu eğitimi sertifikası`` verilecek. Kursa katılan 20`ye yakın erkek kursiyerden Halil Güner, Sabri Cavıldak ve Kamber Tığrak`ın, temizlik ve hijyen konusundaki becerileri dikkatlerden kaçmadı.
 
Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay yaptığı açıklamada, Eceabat`ın, yılda 2 milyon yerli ve yabancı konuğun geldiği önemli bir yer olduğunu söyledi. Amaçlarının hizmet sektörünün kalitesini arttırmak olduğunu belirten Akçay, gelen misafirlere daha iyi hizmet sunmak ve istihdamı sağlamak amacıyla ``Ev pansiyonculuğu`` kursunu açtıklarını kaydetti.
 
Kursa yoğun talep olduğunu, başvuruda bulunan 188 kişiyi daha kurslara almayı düşündüklerini belirten Akçay, şöyle dedi: ``Hizmet sektörünü ilçemizde ne kadar yaygınlaştırırsak, bunun sonuçlarını da orta vade de alacağımızı düşünüyorum. Bu kursun paralelinde hijyen kurslarımızı da başlattık. Kurs sonunda başarılı olan ve sertifika alacak kursiyerlerimiz arasından çekilecek kura sonucunda, 3 pansiyonun birer odalarında demostre amaçlı olarak uygulama yapılacak. Bazı ilan noktalarında tek tipleşmeye giderek ev pansiyonu olanları, tek ilan tabelasıyla yansıtacağız. Yeni bir site kuracağız ve sitede pansiyonların tanıtımı ve telefonları olacak. Personel istihdam ederek herkese adaletli bir şekilde, yönlendirmeler olmadan ev pansiyonlarımızı bu sitede tanıtacağız. Kaymakamlık olarak fiyat ve hijyen denetimlerine de önem veriyoruz. Esnaflarımızdan fiyatlarını asmalarını, adisyonlarını koymalarını ve menülerini belirlemelerini bekliyoruz. Gelen konukların alışveriş sonunda ne kadar ödeyeceğini tahmin edebilmelerini istiyoruz. Hizmet sektörü orta ve uzun vadeli bir sektördür. Temiz bir Eceabat için çalışmalıyız. Bu kursa katılıp başarı sağlayan kursiyerlerimizden en az 20 kişinin pansiyon kurması bizleri mutlu edecektir.``
 
Tarihi yarımadanın bir günde gezilemeyeceğini kaydeden Akçay, ``Her tarafımız şehitlik ve gezilecek bir yer. Onun için mutlaka gelen vatandaşlarımızın bir gün kalması gerekiyor. Bu projenin bu imkanı sağlayacağını düşünüyorum. Bunun yanında Vilayetlere Hizmet Götürme Birliğince yapılacak 750-1000 kişilik öğrenci konuk evi de öğrencilerimize konaklama imkanını sağlayacak`` diye konuştu.
Paylaş