Ev ortamında Bar Duck

Çanakkale’de “Makarna- şarap, bira- kanat” sloganıyla açılan Bar Duck Cafe’nin kısa zamanda müdavimleri oluştu.

1114
 
İki ay önce açılmasına rağmen Çanakkale’nin en çok tercih edilen mekanlarından olan Barlar Sokağı’ndaki Bar Duck Cafe’nin ortaklarından işletmeci Naim Kayaalp bunun sırrını kentin merkezinde soluk alınabilecek, ev ortamında bir mekan yaratmalarına bağlıyor.
 
Olay: Kendinizi tanıtır mısınız? Bar Duck fikri nasıl doğdu?
Naim Kayaalp: Aslen Muşluyum. 20 yıl Bursa’da yaşadım. Çanakkale’ye geldiğimde ortağım Kemal bey’le tanıştık. Böyle bir mekan açma fikrim vardı, sonra burayı kiraladık. Bina çok kötü durumdaydı, 7 ay boyunca tadilat yaptık. Yepyeni bir çehreye kavuştu.
 
Olay: Barduck ismi nereden geldi?
Naim Kayaalp: İsmi Kemal Uysal önerdi, ben de çok beğendim. Hem bardak, hem barduck dedik ve makarna- şarap, bira- kanat sloganıyla başladık.
 
Olay: Farklı bir konsept yakalanmış, ev ortamı gibi değil mi?
Naim Kayaalp: Bizim burayı açarken amacımız klasik bir bar yaratmaktan çok, nefes alınacak bir ortam yaratmaktı. Hem ev ortamı alacak, hem yemek yenilebilir bir mekan, hem de sıcak bir ortam düşündük. Fikir oturdu.
 
Olay: Canlı müzik var mı?
Naim Kayaalp: Canlı müzik olmamasına rağmen mekan full çekiyor. Boş masa kalmıyor. Ama canlı müzik Eylül’ün ortalarına doğru başlayacak. Şu an 4-5 grupla görüşmelerimiz devam ediyor.
 
Olay: Tarz ne olacak?
Naim Kayaalp: Slow müzik ve caz, ama mikrofonsuz.
 
Olay: Müşteri profiliniz nasıl?
Naim Kayaalp: Gençler daha çok tercih ediyor. Çalışanlarımız da genç. İkisi öğrenci, birisi tam zamanlı çalışıyor. Ekibi genişletmeyi düşünüyoruz. Biz burada artık kardeş gibi olduk. “Günün nasıl geçti, yoruldun mu” diye soruyoruz. Mekanın ciddi müdavimleri oluştu.
 
Olay: Bir işletmeci olarak Çanakkale’deki mekanları nasıl buluyorsunuz?
Naim Kayaalp: Çanakkale’de çok fazla mekan ve konsept eksikliği var. Açılan mekanlar birbirinin aynı, farklı olan az. Farklı olması lazım. Çanakkale’de iş yapmamak imkansız, çünkü burada ciddi bir potansiyel var. Ama tarzı bulmak ve tutturmak önemli.
 
Olay: Çanakkale’de alkol tüketim oranını nasıl buluyorsunuz? Son günlerin en çok konuşulan konusu Çanakkalelilere şarapçı deniyor, siz bu yaklaşımı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Naim Kayaalp: Alkol tüketimi aileden gelen bir gelenek. Ben binde bir içerim, o da ortama ayak uydurmak için. Ama kimse kimsenin hayatına müdahale edemez. Kişi kendisinin aynasıdır. Çoğu kişi eleştirdiği şeyi aslında kendi yapmak ister. Yapamadığı zaman da müdahale eder. Yargısı ne bana, ne başkasına kalmaz. Çanakkale’de bir il ve burada da alkol tüketiliyor. Ama buna rağmen Mevlana’nın şehri Konya 2009’da alkol tüketiminde birinci sırada yer aldı. Yani kısaca insanlar size karışır, kendisi yapar. Bunları yapanlar kendilerini yetiştirememiş insanlar, yalnızca okumak yeterli değil.
 
Olay: Menüler ve tercih edilen yiyecek, içecek gruplarınız neler?
Naim Kayaalp: Köfte, kanat, salata, spagetti çeşitlerimiz var. Kokteyller çok tercih ediliyor. Bizde siyah çay çok beğeniliyor. İzmir’de kalem çayın üretimini yapan bir arkadaşımın mekanında ve bizde var. İç pazarda yok. O yüzden çok değişik geliyor ve beğeniliyor. Onun dışında sakızlı türk kahvemiz, farppe ve cocofredemiz meşhur.
 
Olay: İlerisi için hedefiniz ne?
Naim Kayaalp: Kış gelmeden terasın üstünü kapatmak istiyoruz, mekanı genişletmeyi düşünüyoruz. Kışın varil başında ateş yakıp şarap geceleri düzenlemeyi planlıyoruz. Bunun örneğini ilk Olimpos’ta görmüştüm.
 
Olay: Bize zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Naim Kayaalp: Ben teşekkür ederim, işlerinizde başarılar dilerim.
Paylaş