havadurum

Ev hanımlarından Salı pazarına rağbet

Salı Pazarı’nda satılan ürünlerin Cuma Pazarı’na oranla daha uygun fiyatlı olması ve akşam saatlerinde pazarcı esnafının yaptığı ekstra indirim özellikle Çanakkaleli hanımların ilgisini çekiyor.

1010
Salı Pazarı’nda satılan ürünlerin piyasa ile kıyaslandığında çok daha uygun olduğunu söyleyen esnaflar ilgiden memnun olduklarını belirtirken, bir yandan Cuma Pazarı’nın yoğunluğunu yaşamak istemeyen ve ekonomik alışveriş yapmak isteyen ev hanımları giyim reyonlarına uğramayı da es geçmiyor.
 
 
Suat Acar;
“Salı Pazarı nispeten Cuma pazarına göre daha uygun. Özellikle de akşamları belirli bir saatten sonra daha da uygun oluyor. Bu yüzden genellikle memurlar ve kamuda çalışanlar ile ilçeler ve köylerden gelenler Cuma günü kurulan pazarı tercih etse de özellikle Salı Pazarı ev ekonomisi yapan, hesap kitabı bilen, evi çekip çeviren ev hanımlarının daha çok tercihi oluyor.”
 
 
Hasan Yavaş;
“Çanakkale pazar yerinde haftanın üç günü pazar kurulması çok iyi. Böylece vatandaşlar bir gün pazarı kaçırsa bile diğer gün gelebiliyor. Alamadıkları bir çeşit varsa takviye ediyorlar. Cuma pazarı yoğun olsa da Salı pazarı da çok tercih ediliyor. Bunun nedeni fiyatların daha uygun ve sakin olması.”
Paylaş