havadurum

Esnafın yüzü güldü

Çanakkale’de yoğunluğa sebep olan 50 bin ziyaretçi kent ekonomisinin de canlanmasına neden oldu.

929
Çanakkale Deniz Zaferi kutlamaları için yurdun dört bir yanında gelen yerli turistler esnafın yüzünü güldürdü. Uzun süredir yaprak kıpırdamayan aynalı çarşıda alış veriş patlaması yaşandı. Çanakkale deniz Zaferi Kutlamaları kapsamında 50 Bin kişi Çanakkale’ye geldi. Çanakkale de sokaklar adeta doldu taştı. Kent nüfusunun yarısı kadar bir insan kente akın edince trafik kilitlendi. Kordonboyu özellikle Truva atının olduğu meydan Mümtaz Pirinççiler Meydanı ise tıklım tıklım ziyaretçilerle dolup taştı. Vatandaşlar bu alanlara akın etti, adım atacak yer kalmadı.
 
Esnaf memnun
18 Mart Deniz Zaferi törenlerine katılmak için vatandaşlar Aynalı Çarşı`ya da akın etti. Çarşı esnafı durumun memnuniyet verici olduğunu ifade ederek durgun geçen kış aylarından sonra çarşıya hareketlilik geldi dediler.
 
 
Muhammet Çetin
“Troya caddesi, kordon, iskele meydanı vatandaşlarla doldu. Bize de bu kalabalığın faydası oldu. Aynalı çarşı esnafı olarak yüzümüz güldü. İki gün çok iyiydi. Bize faydası oldu. Allah bereket versin. Kışın üzerine iyi geldi. Cumartesi de kalabalıktı Pazar daha da güzel oldu.”
 
 
Recep Okutucu
“Normal günlerden daha iyiydi. Memnunuz. Büyük bir hareket getirdi.”
 
 
Ali İhsan Kasım
“Çanakkale zafer bayramını kutlamak için ülke genelinden çok sayıda vatandaş geldi. Memnunuz. Kalabalıkta alış veriş yapan oldu. Allah bereket versin. Herkes nasibine göre kısmetini aldı."
 
 
Ercan Eren
“Çarşıda hareket sağlandı çok faydası oldu. Kötü günleri aşmış olduk. Yerli turist büyük ilgi gösterdi. Anadolu’muzdan gelmiş misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık. Ürünlere büyük ilgi gösterdiler.” 
 
 
Şahin Lokantası Mehmet Selvi
“Bizim için normaldi, çok iyi değildi. Beklediğimiz gibi olmadı. Çok büyük hareket olmadı. Normal sıradan bir gündü. Hiç farkı olmadı. Çarşı caddesi kalabalıktı ama bize yemek sektörüne pek faydası olmadı. Hediyelik eşyaya daha çok ilgi gösteriler ama bizim gibi yiyecek satanlara ilgi gösterilmedi.”
Paylaş