havadurum

Esenler pazarında soğuk engeli

Esenler Mahallesi’nde faaliyete geçen semt pazarı, ilk gününde soğuk nedeniyle ilginç görüntülere sahne oldu.

762
 
Geçtiğimiz Cumartesi günü faaliyete geçen semt pazarına soğuk hava damgasını vurdu. Esenler Mahallesi semt pazarında tezgah açan esnaflar, etkili olan soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı.  Hizmete giren pazarın ilk gününde donan pazar esnafı ateş yakarak ısınmaya çalıştı.
 
Esenler semt pazarına sabah saatlerinde gelerek bazı incelemeler yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a esnaflar soğuktan dolayı zorlandıklarını ve pazar alanının kapatılmasını istediler. İlginç görüntülerin yaşandığı pazarda esnaflar ateş yakarak ısınmaya çalışırken, bazı esnaflar da üşümemek için değişik yöntemlere başvurdu. Sabah saatlerinde pazar alanına gelen vatandaşlar ise kısa sürede alışverişlerini yaparak evlerinin yolunu tuttu.
 
Zabıta görevlilerinin de denetim yaptığı pazar alanındaki esnaflar, alışveriş yapan bazı belediye yetkililerine de şikayetlerini dile getirdi. Esenler Mahallesi’ndeki pazarın faaliyete geçmesi nedeniyle memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise, pazar alanı çevresinin kapatılmasının özellikle kış aylarında hem esnaf hem de mahalle sakinleri için faydalı olacağını ifade ettiler.
 
 
 
Paylaş