Ersümer "Biz babadan beri buradaydık"

2153

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mustafa Cumhur Ersümer, DP İl Başkanlığı’nı ziyarette etti. DP İl Başkanı Nail Babacan, DP Merkez İlçe Başkanı Ercan Uyar ve DYP, DP eski İl Başkanı Mehmet Ünal’ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Mustafa Cumhur Ersümer yaptığı konuşmada, iktidara eleştirilerde bulundu.   Ziyarette konuşan Babacan, iktidarın eğitim, ekonomi ve siyasi yaptırımlarını eleştirirken, Bakan Ersümer, iktidarın yanlışlarına yüksek sesle karşı çıkacak insanlara ihtiyaç olduğunu belirtti.  Bakan Ersümer, Çanakkale ile ilgili;  “Allah’ın izniyle Çanakkale’yi hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.  Ersümer’in gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DP İl Başkanı Nail Babacan, Cumhur Ersümer’i DP saflarına katılmaya davet etti. Ersümer Babacan’ın davetine; “Biz bir yere gitmedik, babadan beri buradaydık” şeklinde yanıt verdi.

 
“Devletin bütün kurumlarını çökertmişler”
İktidara eleştirilerde bulunana İl Başkanı Babacan konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten AKP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerine aykırı olarak ettiğini tespit ettiğimizden dolayı vermiş olduğu zararlardan birkaç tanesini başlıklarla söylemek istiyorum. Devletin bütün kurumlarını çökertmişlerdir. Eğitimde uhrevi yatırımlar yapılıyor, bu dünya bırakılmış ama bu dünyada da yaşamak zorundayız. Bilgiye, teknolojiye de önem vermek gerekiyor. Eğitim çökmüştür. Yargı çökmüştür. AKP yargı sopasıyla herkesi susturmuştur. Türkiye Cumhuriyeti bir suskunluk içerisinde yaşamaktadır. Ekonomi batmıştır, çökmüştür. Türkiye Cumhuriyet Devleti borç batağı içerisinde yüzmektedir. Eğer böyle devam ederse Türk toplumu namerde muhtaç kalacak, aç kalacak ve ırgat olacak. Demokratik yoldan AKP iktidarının sandıkla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetiminden derhal indirilmesi gerekir. Tek adam rejimini kurmuşlardır” dedi. 
 
“Çanakkale’yi hak ettiği yere taşıyacağız”
Babacan’ın ardından söz alan Cumhur Ersümer Demokrat Parti’nin kendisi için baba ocağı olduğunu söyledi.  Ersümer konuşmasının devamında; “Türkiye yurtiçinde ve yurtdışında oradan oraya savrulmaktadır. Türkiye’nin bu gidişine dur diyecek, yüreğiyle bileğiyle ortaya çıkacak, bu yanlışları yüksek sesle dile getirecek insanlara, partililere gerçekten ihtiyaç vardır. Türkiye’nin merkez sağı, Türkiye demokrasinin çimentosudur. Merkez sağ çimentosunu eğer tekrar bir araya getirip, güçlü kılabilirsek ben eminim ki Türkiye için bir açılım olacaktır. “ dedi.  Bakan Ersümer, DP İl Başkanı Nail Babacan, Çanakkale ekonomisinde bir düşüş olduğu söylemi üzerine; “Bizim dönemimizde 12’inci sıraya çıkarttık. Geçen gün yayınlandı şu an 27’inci sıradayız. Gene iş bize düşecek. Allah’ın izniyle Çanakkale’yi hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.
“Atikhisar Barajı siyanürlü su ile zehirlenirse Çanakkale tarihe gömülür”
Atikhisar Barajı su havzasında gerçekleştirilen metalik madencilik faaliyetlerine değinen DP İl Başkanı Nail Babacan; “Sayın Cumhur Ersümer bakanlığı döneminde Çanakkale’ye çok büyük hizmetler yapmıştır. Ama şimdi görüyoruz ki Çanakkale’nin tek içme su barajı olan Atikhisar Barajı’nın siyanürlü su haline getirip Çanakkale’yi tarihe gömme çabası olarak ben değerlendiriyorum. Eğer Atikhisar Barajı siyanürlü su ile zehirlenirse burada toplu ölümler olur, Çanakkale şehri tarihe gömülür” dedi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş