havadurum

Erkek "Krizin sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir"

749
CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları tarafından 2022 yılı ile birlikte artarak devam eden zamlara karşı `Zam Duvarı` etkinliği başlatıldı. İlki İskele Meydanı`nda gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez ilçe Başkanı Süleyman Erte, CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Erdal Gezen, CHP İl Gençli Kolları Başkanı Tuğberk Güzel ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu ile çok sayıda CHP`li katıldı. İskele Meydanı`na kurulan zam duvarı panosuna katılımcılar eski ve yeni gelen fatura borçlarını yazdılar. Etkinliğe katılan Milletvekili Erkek burada konuşma yaptı. Erkek konuşmasında; "Çocuklar yatağa aç giriyorsa, insanlar elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyorsa bunun sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir" dedi. 
Erkek konuşmasında; "Ülkenin en öncelikli en temel sorunu ekonomi. İşsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı ve arından adalet ve eğitim gelir ama birinci sırada ekonomi var. Ak Parti 2022 seçim beyannamesinde, bu krizin sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir` yazıyordu. O zamanda kriz vardı. Gerçekten bir ülkede kriz varsa, bir ülkede işsizlik ve yoksulluk büyüyorsa. Bir memlekette yüz hanenin 40 hanesinde giderler gelirden yüksekse. Asgari ücretli milyonlarca aile açlık sınırının altında yaşıyorsa, çocuklar yatağa aç giriyorsa. Elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyorsa bunun sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir, saray iktidarıdır. Türkiye bu tabloyu hak etmediği için bizde ilk seçime onları değiştireceğiz" ifadelerini kullandı. 
CHP`li gençlerin `Zam Duvarı` etkinliği, 18 Şubat Cuma günü Cuma Pazarı`nda, 19 ve 20 Şubat tarihlerinde ise yeniden İskele Meydanı`nda devam ediyor.
(Eren Aşnaz)
Paylaş