havadurum

Erkam Tüzgen, Bilişim Vadisi Genel Müdürlüğüne Atandı

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, 3 yıllık görevinin ardından Bilişim Vadisi Genel Müdürü olarak atanarak Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik bağımsızlık hedeflerine yönelik büyüme stratejilerini belirleyecek.

1291

Türkiye'nin kalkınma ve teknoloji alanındaki önemli isimlerinden Erkam Tüzgen, 3 yıldır başarıyla yürüttüğü İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreterliği görevinden ayrılarak, Bilişim Vadisi Genel Müdürü olarak atandı. Bilişim Vadisi'nden yapılan açıklamaya göre, Tüzgen'in yeni görevi, Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını sağlama hedefleri doğrultusunda büyüme stratejilerini şekillendirmek olacak.

Birçok başarılı projeye imza attı

Erkam Tüzgen, İSTKA'da geçirdiği 3 yılda girişimcilik, yenilikçilik ve AR-GE ekosistemine katkı sağlayan birçok başarılı projeye imza attı. Bu deneyimiyle Bilişim Vadisi'nde, ülkenin bilişim sektöründeki potansiyelini artırarak, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünü yükseltme misyonunu üstlenecek.

Erkam Tüzgen’in kariyeri

Tüzgen'in kariyeri, Hakkari'de Toplum Sağlığı Merkezi hekimliğiyle başlamış olup, sağlık sektöründeki yöneticilik görevlerinin yanı sıra uzaktan eğitim konusundaki yenilikçi projelere de öncülük etmiştir. Lisans eğitimini 2012'de tamamlayan Tüzgen, yeni görevinde 10 yılı aşkın tecrübesiyle Türk girişimlerinin uluslararasılaşması ve dış pazarlara açılmasına önemli katkılarda bulunacak.

(AA)

Paylaş