havadurum

Ergun, "6 milyon emekli çalışmak zorunda"

819
Tüm Emekliler Sendikası, Dünya emekliler Günü`nde "Emeklilere külfet gözüyle değil, nimet gözüyle bakılmalıdır "diye açıklamada bulundu. Tüm Emekliler Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Emin Ergun, sağlık ve ekonomik zorluklarla mücadele ettiklerini ifade ederek, "Ülkemizde en zor şartlarda yaşayan kesim emeklilerdir. Elde ki veriler 13,5 milyon emeklinin ve bir o kadar emekli mirasçısı açlık sınırının altında yaşamaktadır. Toplumumuzun çimentosunu ve yaşayan hafızasını taşıyan, geçmiş ile gelecek arasında köprü oluşturan emeklilerimizin, sağlık hizmetleri neredeyse yok durumundadır" dedi
 
13 milyon emeklinin 6 milyonu emeklilik sonrası ikinci bir işte çalışmak zorunda olduğunu vurgulayan Ergun, "Emeklilerin çok büyük bir bölümü yoksulluk ve hatta açlık sınırı altında yaşamaktadır. Emekliler, yaşamı boyunca çalışan, üreten, alın teri döken, prim ödeyen, emeğinin karşılığını emekli olduğunda hak ettiği biçimiyle alması gereken yurttaşlarımızdır" sözlerinin altını çizdi.
 
"Emeklilerin, evlerine lokma götürecek gücü kalmadı"
Sağlık hizmetlerine değinen Başkan Ergun, "Özel hastanelerden faydalanamayan emeklilerin, devlet hastanelerinde alınan katkı paylarına dayanacak gücü, evlerine bir lokma götürecek ekonomik güçleri kalmamıştır! Değişen sisteme göre iş hayatından çekilme yaşları artırılan Emeklilerin, ömürlerinin geri kalan kısmında insanca yaşama hakkının ellerinden alınması kabul edilir bir durum değildir! Avrupa ülkelerinde ömürlerinin en güzel çağını yaşamayı hak eden emekliler, ülkemizde bırakın tatil yapmayı, kirada oturdukları evlerinin bile parasal ödemesini yapamayacak duruma düşürülmüşlerdir! Ülkemizde ayak bağı olarak görülen emekliler elin ülkesinde baş tacı edilmektedir" ifadelerine yer verdi.
 
"Tüm Emekliler Sendikası emeklinin ana evi ve çatısıdır"
Ergun, tüm emeklilere çağrıda bulunarak, "Emeklilerin masa başında hükümetle kaybettikleri haklarını ve yaşam standartlarını geri alıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Emeklilerin hak ve hukuk arayışının, sosyal yaşamdaki insanca yaşama hakkının arandığı 2021 Tüm Emekliler Sendikası emeklinin ana evi ve çatısıdır! Tüm Türkiye`de ki emeklileri bu çatı altında toplanmaya bekliyor ve çağırıyoruz" dedi.
(Nevin Yüksel)
Paylaş