havadurum

Ergül Türkiye İkincisi

Kubilay Ergül Samsun’da yapılan Yıldızlar Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı...

605
 
Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan Yıldızlar Taekwondo Türkiye Şampiyonası Samsun’da gerçekleştirildi. Taekwondo Federasyonu Milli Takım Antrenörü ve Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık organizasyonu hakında şöyle konuştu;
 
“Şampiyonaya yoğun bir ilgi ve katılım vardı. 71 ilden 1550 sporcu iştirak etti. Bu iller arasında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol kentler de bulunmaktaydı. Zorlu müsabakalar yaşandı. Sporcular kıyasıya mücadele verdiler.
 
37 kg’da Çanakkale Anafartalar Spor Kulübü sporcumuz Mustafa Kubilay Ergül’ün kategorisinde 119 sporcu müsabakaya çıktı. Mustafa Kubilay Ergül, iki müsabakayı nakavtla olmak üzere değişik skorlarla 7 maçı kazanarak, rakiplerini ortaya koyduğu teknik ve taktikle yendi. Final maçına çıktı. Hakemlerin hatalı kararlarıyla 1 puan gibi farkla Ankaralı sporcuya Birinciliği kaptırdı. İkinci oldu. Ergül’ün yaptığı maçları tüm illerin antrenörleri beğeni ile takip ettiler. Kubilay iki ay önce Sivas’ta yapılan okullar arası Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu oldu İlimizin okullar arasında tek başarılı olduğu spor dalı Taekwondo’dur.”
 
Ben bu sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyor, kendilerinden daha büyük başarılar beklediğimizi ifade etmek istiyorum.
 
Bu başarının elde edilmesinde bizlere destekleri olan başta Valimiz olmak üzere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze, bizi sürekli gündemde tutan ve sporcularımızı sürekli onore eden basınımıza teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.
 
Olay Spor
Paylaş