Ergen, Ahi Esnaf Beratını aldı

Çanakkale’de Yılın Ahisi seçilen Hafize Ergen, Kırşehir’de düzenlenen Yılın Ahileri Ödül Töreninde Ahi Esnaf Beratını teslim aldı.

89

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale’de Yılın Ahisi seçilen Hafize Ergen ile birlikte Kırşehir’de düzenlenen Yılın Ahisi Ödül Törenine katıldı.

Törenle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özcan şunları söyledi:

“Çanakkale ilimiz Ahisi Sayın Hafize Ergen’in, Ahiliğin Merkezi Kırşehir ilimizde düzenlenen Yılın Ahisi ödül töreninde, devlet erkânımız tarafından Ahi Esnaf Beratı ödülünü teslim aldık. Özellikle İlimiz Ahisinin Kadın Esnaf ve Sanatkâr olması sebebiyle Türkiye’ye örnek olduk, Ahimiz Sayın Hafize Ergen’e, Camiamız adına, Çanakkale İlimiz, Esnaf ve Sanatkârlarımız adına, bizlere yaşattığı bu gururdan dolayı teşekkür ediyoruz.

Ayrıca yıllardır mücadelesini verdiğimiz, Mesleki Teknik Eğitim Okullarında, Bin Yıllık Esnaf Kültürümüz olan Ahiliğin, ders olarak müfredata dâhil edilmesi, istek ve talebimiz, Ticaret Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak çalışmaları sonucunda, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında hayata geçirilmiştir. Bu yapılan çalışmadan dolayı da Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e, Çanakkale esnaf teşkilatımız adına, özellikle birebir teşekkürlerimizi ilettik.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş