English Chess Projesi Ç.Belediyespor'da

755

 Kralların oyunu olarak adlandırılan, 1 milyona yaklaşan lisanslı sporcu sayısıyla diğer tüm spor branşlarının önüne geçen satranç sporu, çocukların beyin ve kişisel gelişimine büyük katkı sağlıyor. Satranç, çocukların derslerde başarısına ciddi katkılar sağlamakta ve düzenli olarak bu oyunu oynayan çocukların istisnasız başarılı oldukları somut bir şekilde gözleniyor.

Dünyanın dili olan İngilizce ise her alanda karşımıza çıkmakta ve eskiden eğitim şart denilen söz İngilizce şart olarak değişmiş durumdadır. Ağaç yaş iken eğilir sözünün doğruluğu özellikle küçük yaşta öğrenilen dilin çok daha çabuk ve kalıcı olduğunu ortaya koyuyor.
English Chess projesi çocukları satranç üzerinden İngilizce öğretmeye yönelik bir programdır. Çocuk çok sevdiği bir şey üzerinde çok daha iyi odaklanırken, aynı zamanda duyarak ve konuşmaya teşvik edilerek İngilizce öğreniyor.. Ülkemizdeki İngilizce eğitimine daha farklı bir açıdan yaklaşarak, hem İngilizce’ye hem de satranç seviyelerini yükseltmeye katkıda bulunuyor.
 
Zeynep Kocaman
Paylaş