havadurum

Engelsiz Geleceğe: Uludağ Elektrik'ten Sesli Destek!

Uludağ Elektrik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü ile iş birliği yaparak öğrenciler için test kitaplarını seslendirme projesini hayata geçirdi.

1171

Uludağ Elektrik, toplumun her kesiminde fırsat eşitliği yaratma hedefi doğrultusunda, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde BUGES (Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü) ile iş birliği yaparak engelli öğrencilere destek oldu. Şirket, sınavlara hazırlanan görme engelli öğrenciler için test kitaplarını seslendirme projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında, Uludağ Elektrik çalışanları, BUGES ses stüdyosunda belirlenen test sorularını ve şıklarını seslendirerek doğru cevapların bilgilendirmesini kaydetti. Bu ses kayıtları, Türkiye genelindeki görme engellilerin üniversite sınavlarına hazırlıklarını desteklemek amacıyla kullanıma sunuldu. Şirket, bu önemli çalışmayla engelli bireylerin sınav başarılarına katkıda bulunmayı ve gelecek hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Ayrıca, bu ses kayıtlarının tüm Türkiye'deki görme engellilerin kullanımına açık olması, projenin geniş kapsamlı bir etki yaratmasını hedefliyor.

Golbol ve bocce maçlarıyla dostluk mesajı

Uludağ Elektrik, geçmiş yıllarda da engelli vatandaşlara yönelik çeşitli projelerle dikkat çekmişti. Şirket çalışanları ve BUGES oyuncularından oluşan karma takımların düzenlediği golbol ve bocce maçlarıyla dostluk mesajları veren şirket, bu etkinliklerle engellilerin yaşamındaki zorlukları anlamayı ve destek olmayı amaçlamıştı. Engelli parkurunda göz bandı takarak gerçekleştirilen yürüyüşlerle, Uludağ Elektrik çalışanları, engellilerin yaşamlarında kolaylık sağlanabilecek alanlar ve ihtiyaç duydukları konular hakkında bilgi edinmişlerdi.

2018 yılında başlattığı İşaret Dili Görüşme Hattı Projesi başladı

Uludağ Elektrik, sadece etkinliklerle değil, aynı zamanda hizmetleriyle de engelli vatandaşlara destek oluyor. 2018 yılında başlattığı İşaret Dili Görüşme Hattı Projesi ile işitme ve konuşma engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Engelli vatandaşlar, 0555 0 646 646 numaralı İşaret Dili Görüşme Hattı'nı arayarak işaret dili bilen müşteri temsilcisine ulaşıp görüntülü görüşmeler yapabiliyor. Bu proje ile işitme ve konuşma engeli bulunan bireyler, tüm işlemlerini işaret dili kullanarak gerçekleştirebiliyor ve sorularına yanıt alabiliyorlar.(Haber Merkezi)

Paylaş