Engellilere eğitim merkezi müjdesi

Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Spastik Özürlüler Okulu inşaatının yapımını üstlenen Çanakkale Belediyesi, Sakatlar Haftası öncesinde engellilere müjdeyi verdi.

439
 
Barbaros Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve 3 katlı kaba inşaatı bitirilen Ağır ve Orta Engelliler Eğitim Merkezi’nin tamamlanması için Çanakkale Belediyesi, İzmir’de faaliyet gösteren bir firma ile anlaşarak protokol imzaladı.
 
Bir takım nedenlerden dolayı durma noktasına gelen inşaatın süreci ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Uzun yıllardır kentin gündemini meşgul eden ve özellikle engelli vatandaşlarımızın hasretle beklediği eski adıyla Spastik Özürlü Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi, yeni adıyla Ağır ve Orta Engelliler Merkezi olarak adlandırdığımız Troya Caddesi’ndeki yarım kalmış yapı tamamlanacak. Burası bir hayırsever tarafından belediyeye bağışlanmıştı. Bizde bunu o zaman cüzi bir bedelle vakfa devretmiştik. Onlarda yapımı için bir aileye burayı tahsis etmişlerdi. Fakat süreç içerisinde %49 seviyesine getirilen bina çeşitli nedenlerden dolayı yapımı durdurulmuştu. Vakıf ile yaptığımız görüşmelerde buranın yapım işini üstlendik ve protokol yapıldı. Protokol ile vakfa ait olan bu yer Çanakkale Belediyesi’ne kiralandı. Bu yapının %51’lik bölümünü yapmak üzere çalışmalara başladık ve bu aşamaya kadar geldik” dedi.
 
240 günlük süre tanındı
İnşaatın tamamlanması için yapımını üstlenen BBT isimli firmaya 240 günlük süre verildiğini belirten Başkan Gökhan; “İhaleye çıktığımızda burası 1 milyon 133 bin liraydı. 928 bin liralık bir rakamla BBT isimli firma, buranın yapımını üstlendi. Firmaya inşaatı tamamlayarak teslim etmek için 240 günlük bir süre tanındı. Şartlar uygun olursa firma daha önce bitirmeyi de planlıyor. Bu yapı Çanakkale için çok önemliydi. Yapının tamamlanmasıyla birlikte burayı bu amaçla hibe eden ailenin de arzularını yerine getirmiş olacağız” dedi.
 
Kentteki engellilerin ortaklaşa kullanacağı Ağır ve Orta Engelliler Eğitim Merkezi’nde engellilere yönelik uygulamalı yaşam eğitimi de verileceğini ifade eden Başkan Gökhan; “2712 metrekarelik bir inşaat alanı var. Farklı bir uygulama yapılacağı söyleniyor. Mesela özürlülere uygulamalı yaşam eğitimi de verilecek. Pratik yaşamda birilerinin desteği olmaksızın, bir evin içerisinde yaşamlarını sürdürebilme becerilerini de elde edecekler. Bu da çok önemli. Çünkü engellilerin en büyük sıkıntısı, yalnız kaldıklarında hayatla baş edebilme sorunudur. Umuyorum bu eğitimler sayesinde bir çok engellimiz yaşantısını sürdürebilme şansına kavuşacak” diye konuştu.
 
Ağır ve Orta Engelliler Eğitim Merkezi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün denetiminde hizmete gireceğini kaydeden Başkan Gökhan, Çanakkale’deki engellilerin ortaklaşa faydalanacağı yapının hem eğitim hem de atölye amaçlı kullanılacağını sözlerine ekledi. Çanakkale Belediyesi’ni böyle bir yatırıma vesile olması nedeniyle tebrik eden firma sahibi Gökay Tutulmaz ise hem Çanakkale’ye hem de engellilere hayırlı olmasını diledi.
Paylaş