Engelli ressamdan Batdal’a hediye

Hem Türkiye çapında, hem de yurt dışında çeşitli sergilerde yer alan eserleriyle büyük beğeni toplayan engelli ressam Eşref Armağan, Türkiye Görme engelliler Derneği Çanakkale Şubesi İbrahim Batdal’ı ziyaret etti.

378
15 Ekim Dünya Beyaz Baston Güvenlik Günü nedeniyle Çanakkale’ye gelen engeli ressam Eşref Armağan, derneğe yaptığı ziyarette hünerlerini sergiledi. Ressam Eşref Armağan ziyareti sırasında eline kalem alarak çizdiği resim ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Dernek ziyaretinde uzun süre engellilerle birlikte sohbet eden Armağan, daha sonra çizdiği resimleri derneğe hediye etti. Türkiye Görme engelliler Derneği Çanakkale Şubesi İbrahim Batdal ise engelli ressam Eşref Armağan’a Çanakkale’nin simgesi olan Şehitler Abidesi maketini takdim etti.
 
 
Başkan Gökhan’ı da ziyaret ettiler
15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla Çanakkale’de bulunan doğuştan görme engelli ressam Eşref Armağan ve Çanakkale Görme Engelliler Derneği yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.
 
15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla Çanakkale Engelliler Derneği’nin davetlisi olarak Çanakkale’de olan yüzlerce tabloya imza atmış ve çalışmaları ile dünyanın ilgisini çekmeyi başarmış ve Harvard Üniversitesi tarafından beynin incelenmeye alınan Eşref Armağan ziyaret sırasında Ülgür Gökhan için bir de kara kalem bir resim çalışması gerçekleştirdi.
 
300’ün üzerinde tabloya imza atan Armağan, çocukluğundan bu yana dünyayı parmak uçlarıyla tanımaya çalıştığını, herhangi bir eğitim almadığını belirterek görme yeteneği olmadığı halde resim yapabilmesinin uluslararası alanda da ilgi gördüğünü söyledi.

Başkan Gökhan görme engelli ressam Eşref Armağan’ın çizdiği kara kalem çalışmasını normal el yazı ile kendisine takdim etmesi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Paylaş