"Engelleme yapılmasın"

Süper Amatör Ligde şampiyonluğa oynayan Arslancaspor`un koçu Ali Rıza Gürbüz futbolun unsurlarına sitem etti...

601
Arslancaspor bugün erteleme maçında Karabiga sahasında Yeni Çanspor`la karşılıyor. Arslancaspor`da Menajer Gürbüz “Rakibimizin cezası nedeniyle şampiyonluğa direkt etki yapacak bu karşılaşmanın Karabiga`da oynanması son derece yanlış” dedi.
 
Gazetemiz Olay`a çarpıcı açıklamalarda bulunan Arslancaspor`un tek seçicisi Ali Rıza Gürbüz çeşitli sorulara içtenlikle yanıtlar verdi. Uygulama hatalarını da ortaya koyarak, yetkililere seslendi. Arslancaspor`un önünün kesilmek istendiğini söyledi.
 
Gürbüz “Geçen sezon Karabiga’da forma giyen 7 futbolcu şimdi Yeni Çanspor`da oynuyor. Üstüne üstlük yine geçen sezon Karabiga Belediye Gençlikspor’u çalıştıran Antrenör İbrahim Küçük yine Yeni Çanspor`da. Bir mizansenle karşı karşıya kaldığımızı görüyorum.
 
Sezon başında lige katılıp katılamayacağı konusunda sancılı bir dönemden geçen, ancak son anda kulüp olanaklarının yanı sıra futbol adamı Ali Rıza Gürbüz`ün destek ve katkılarıyla Süper Amatör Ligdeki serüvenine devam eden Arslancaspor`da gelinen başarı noktasında takımın tek sorumlusu Gürbüz konuştu.
 
“Arslancaspor Süper Amatör Ligde şampiyonluğa oynayan tek merkez takımı. Bugün geldiğimiz bu başarı noktasında başkanından yedek kulübedeki futbolcusuna kadar hemen herkesin büyük özverisi bulunuyor. Geçen hafta olumsuz saha koşulları nedeniyle deplasmanda oynayacağımız Yeni Çanspor maçımız ertelendi. İl Futbol Temsilcisi Hayrettin Acar başkanlığındaki Tertip Kurulu`nun rakibimizin cezası nedeniyle bu önemli müsabakayı Karabiga sahasına aldığını öğrendik. Bu doğru bir karar değil. Biz gidip, çıkıp oynarız. Ancak, bu saha böyle bir müsabakaya asla uygun değil. Oyun alanı her türlü doğal afetlerden çok kolay etkileniyor. Sahası kapanan Yeni Çanspor`a bu ödül mü, yoksa ceza mı? Bunu anlamak mümkün değil. Pırıl pırıl zemini olan Ayvacık Sentetik sahası dururken, Karabiga sahasını tercih eden Tertip Kurulu acaba neyi amaçlıyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum.”
 
Bugün oynayacakları Yeni Çanspor maçından önce takımıyla ilgili değerlendirmede bulunan Ali Rıza Gürbüz şöyle konuştu; “Savunma bloğunda kalecimiz dahil olmak üzere 4 sakat oyuncumuz var. İyi olan müsabakaya kazansın, Ancak şu unutulmasın ki; son 2 sezonda toplam 17 hafta ceza alıp, takımımı tribünden yönetme durumunda kaldım. Ben Arslancaspor`u saha dışında iken idare ettim. Eğer, içeride olup, takımıma direkt katkıda bulunabilseydim, şu anda Arslancaspor Bölgesel Amatör ligde oynuyor olacaktı.”
 
Olay Spor
Paylaş