havadurum

"Enflasyon farkı ile yüzde 59,58 olarak belirlendi"

505
Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakkı Alacaoğlu, Türkiye ekonomisinin mali müşavirlerin hizmet ücretlerine olan olumsuz etkisine dair açıklamada bulundu. Yeni ücret tarifesini açıklayan Alacaoğlu, "Enflasyon farkının yansıtıldığı yeni tarifemiz Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının 18 Temmuz 2022 tarihinde yapılan Oda Danışma Meclis toplantısında yüksek enflasyon kaynaklı kayıpları telafi edecek şekilde yeniden belirlenmiştir" sözlerine yer verdi. Yapılan açıklamaya, Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam, Oda Sekreteri Serap Özcan Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Özgün Kamar ve Alper Küplü, Oda Meclis Başkanı Metin Erol, Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Başkanı Hanife Özen de katıldı.
 
"Maliyetlerimiz arttı"
Başkan Alacaoğlu, "Türkiye`nin ekonomik anlamda yaşadığımız son gelişmeler biz Mali Müşavirlerin mesleğimizde verdiğimiz hizmetlerimizin ücretlerini olumsuz etkilemiştir. Geçtiğimiz yılın enflasyonu göz önüne alınırsa ücret tarifemiz maalesef günümüz koşullarında verilen hizmetin karşılığı olmaktan tamamen uzaklaşmış bulunmaktadır. Her sektörde olduğu gibi bizlerinde ofis, personel ve bunun gibi maliyetlerimiz artmıştır" dedi.
 
"Yansıtılması gereken ücret farkının yüzde 59,58 olmalı"
Tarifelere yansıtılması gereken ücret farkının yüzde 59,58 olması gerektiğini dile getiren Başkan Alacaoğlu, "Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Aralık 2021 Tüketici Fiyat Endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 36,08 Mayıs 2022döneminde ise Aralık 2020 dönemine göre yüzde 84,58 artış göstermiştir. Bizlerde bu durumda Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının 18 Temmuz 2022 tarihinde yapılan Oda Danışma Meclis toplantımızda Kurullarımız Komisyonlarımız ve meslek mensuplarımız ile birlikte ücretlerimiz enflasyondan kaynaklı kayıpları telafi edecek şekilde yeniden belirlenmiştir. Bu durumda tarifemize yansıtılması gerekli enflasyon farkı yüzde 84,58-yüzde 25= yüzde 59,58 olarak hesaplanmıştır" sözlerine yer verdi.
 
"Yüksek enflasyon kaynaklı kayıpları telafi edecek şekilde belirlendi"
Enflasyon farkının yansıtılması, hizmetlerin devam edebilmesi için bir zorunluluk haline geldiğini dile getiren Alacaoğlu, "Enflasyon farkının yansıtıldığı yeni tarifemiz Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının 18 Temmuz 2022 tarihinde yapılan Oda Danışma Meclis toplantısında yüksek enflasyon kaynaklı kayıpları telafi edecek şekilde yeniden belirlenmiştir. Yeni ücret tarifemiz Odamız internet sitesinde yayınlanmış ve üyelerimize de duyurulmuştur" dedi.
(Atilla Akın)
Paylaş