En iyisi Galatasaray!

705

Sarı-Kırmızılı takımın geçen sezonun şampiyonu M. Başakşehir`i hem de evinde 2-0 mağlup etmesi `En flaş sonuç` olarak belirginleşti. Galatasaray`ın 8 gün içinde Gaziantep ve Neftçi galibiyetlerine bir yenisini eklemesi ‘En hazır takım` imajını beraberinde getirdi. Beraberlikler Haftası da diyebileceğimiz ikinci 90 dakikalarda Yeni Malatyaspor – Göztepe 1-1, Gençlerbirliği – İ.H. Konyaspor 0-0, Beşiktaş – Antalyaspor 1-1, Y.Denizlispor – Trabzonspor 0-0, Gazianteep – F.Karagümrük 2-2`lik skorlarla, yeşil sahalardan 1`er puan alarak ayrıldı.

A.Alanyaspor`un H.K. Kayserispor`u 2-0`la geçip, puanını 6`ya çıkarması, D.G. Sivasspor`un deplasmanda Bş.Bld. Erzurumspor`u 2-1 devirmesi, Kasımpaşa`nın ev sahipliği avantajıyla Ç.Rizespor`u 2-0`la kentine uğurlaması ve pazar gününün son maçında Galatasaray`ın başarılı bir futbolla Medipol Başakşehir`i 2-0 yenip, zirve yarışında öne çıkması, haftanın diğer ilginç notları arasında yer aldı. (Not; Sayfamız hazırlandığında 2. hafta maçı olan Fenerbahçe – Atakaş Hatayspor maçı oynanmamıştı) 
(Cahit Göveren)
 
 
 
Galatasaray istekli ve dirençli futboluyla sezona başarılı başlangıç yaptı
Ne dediler?
Spor yazarları, Galatasaray`ın son şampiyon M.Başakşehir`i devirdiği maçı yorumladılar;
Sarı-Kırmızılılar, takım bütünlüğü sergiliyor

Mehmet Demirkol - Fanatik
Başakşehir, oyun ezberinin dışında doğaçlama bir oyun oynadı. Ciddi bir konsantrasyon sorunları vardı. Galatasaray ise tam tersi. Belhanda`nın konsantrasyonu Visca`dan yüksekti desem herhalde genel resmi anlatmış olurum. 
 
Uğur Meleke - Hürriyet
Bu sezon üç resmi maçta izlediğimiz ve her birini iki farklı kazanan Galatasaray, şu anda ligin en formda takımı. Falcao, Emre, Taylan, Marcao gibiler zaten sezonu iyi açmışlardı; bu gruba mükemmel oynayan iki adam, Saracchi ve Belhanda da katıldılar. Taylan-Belhanda-Emre Kılınç üçlüsü özellikle 2-0`a kadar ikili mücadelelerde açık bir üstünlük kurdular, serseri topların çoğunu kazandılar ve Okan Buruk`un orta saha stratejisini daha 46`da değiştirmeye zorladılar.
 
Ömer Üründül – Sabah
Bu senenin en büyük transferi Taylan. Bunun yanında da keşke her hocanın Linnes gibi kulübede bir profesyoneli olsa. Sahanın en iyisi ise Marcao`ydu. Sağ bek Omar hücumlarda görünmedi, ama kendi görev yerinden de rakibe hiçbir tehlikeli atak şansı tanımadı. Luyindama bazı hatalar yaptı, Marcao ile birlikte üstün fizik güçleri Demba Ba ile Crivelli`ye ağır geldi. 

Serdar Ali Çelikler - Habertürk
M. Başakşehir çok iyi bir takım ve bu takım G.Saray karşısında ilk yarıda çıkamadılar bile. Tabi bunda Okan Buruk`un özellikle G.Saray`a karşı fazla çekingen tavrının da etkisi var. Visca ve İrfan Can da yine bir "mühim" maçta kayboldular. 2. yarıda G.Saray 60`dan sonra beklemeyi tercih etti. Onyekuru tarzı bir oyuncusu olsa Fatih Hoca`nın o silahını kullanırdı. Yine de Diagne - Kılınç - Babel dokunuşları ile Belhanda`nın vuruş anı arası herhalde 2 saniye falandı. İşte sır burada; bu hızda. Bunu yapabilen veya yapabilecek olan yok. G.Saray`ı rakipsiz kılan da bu özelliği. 
 
Levent Tüzemen - Takvim
Terim`in sisteminin şifrelerinden biri olan Marcao`yu Galatasaray yarışta kalmak istiyorsa satmamalı. Başakşehir gibi gövdeli orta sahaya rağmen tek Taylan ile mücadele etmek yürekli bir davranıştı. Feghouli ve Arda biraz daha fiziksel olarak güçlü olsaydı Galatasaray skoru erken arttırabilirdi. Falcao- Arda ve Feghouli yorulmuşlardı, Babel-Diagne ve Etebo Galatasaray`a dinamizm kazandırdı. 
(Haber Merkezi)

 

Paylaş