Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş Kimdir?

Türkiye'nin Yeni Emniyet Genel Müdürü olarak atanan Mahmut Demirtaş, kariyeri boyunca önemli görevlerde bulunmuş bir bürokrattır.

617

Yeni Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, 1965 yılında Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Çiçekdağı'nda, orta ve lise eğitimini ise Yozgat'ın Yerköy ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Eğitim ve İlk Yıllar

1965 yılında Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde doğan Mahmut Demirtaş, ilk öğrenimini Çiçekdağı'nda, orta ve lise eğitimini ise Yozgat Yerköy'de tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Demirtaş, kamu hizmetine adım atmıştır.

Kaymakamlık ve Yurt Dışı Tecrübeleri

1990 yılında Denizli Kaymakam Adayı olarak mesleğe başlayan Demirtaş, adaylık sürecinde Yozgat-Çayıralan, Kayseri-Felahiye, Ankara-Kızılcahamam ve Isparta-Atabey ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 1992 yılında 8 ay boyunca İngiltere'de inceleme ve araştırmalarda bulunarak uluslararası deneyim kazandı.

İdari Görevler ve Valilik Kariyeri

Demirtaş, sırasıyla Aksaray-Güzelyurt ve Malatya-Pütürge ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptıktan sonra, Van ve Osmaniye illerinde Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'nda Mülkiye Müfettişi olarak başlayan kariyeri, Adıyaman, Adana ve Mardin illerinde Vali olarak devam etti.

Bursa Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü

09.08.2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Bursa Valisi olarak atanan Mahmut Demirtaş, 2024 yılında Emniyet Genel Müdürü olarak görevine başlamıştır.

Kişisel Bilgiler

Mahmut Demirtaş, evli ve iki çocuk babasıdır. İleri seviyede İngilizce bilmektedir.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş