Emine Dünya Üçüncüsü

Dünya Taekwondo Federasyonu`nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Yıldızlar Bay ve Bayan Taekwondo Dünya Şampiyonası Azerbaycan Bakü’de yapıldı. Çanakkaleli Emine Göğebakan bronz madalya alıp, ismini tarihe yazdırdı

1269
 
 
Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık elde sedilen üst düzey başarı için şöyle konuştu.; “Çanakkale Anafartalar Taekwondo Spor Kulübünün başarılı bayan sporcusu Emine Göğebakan ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası`ndan Dünya Üçüncülüğü ve bronz madalya ile döndü. Türk Milli Takımında yer alan ve Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası`nda 1’i nakavt olmak üzere 3 galibiyet alarak Ay-Yıldızlı bayrağımızı göndere çektiren Emine Göğebakan, bronz madalya ile döndüğü Çanakkale’de coşku ile karşılandı. Çanakkaleli sporcumuzun başarısı Türkiye ve memleketi Çanakkale’de büyük sevinç yaşattı. Çanakkale’nin spor tarihinde bir ilke imza atarak, ilk kez katıldığı Dünya Taekwondo Şampiyonasında Dünya 3’ncülüğünü elde eden Emine Göğebakan Antrenörü Hasan Altunışık ile birlikte geldikleri Çanakkale havaalanında büyük coşku ile karşılandı. Ailesi ve sevenlerinin çiçeklerle ve davul zurna eşliğinde karşıladığı Emine Göğebakan’ın boynuna babası tarafından çelenk taktı."
Çanakkale’de ve Milli Takım kampında olağanüstü performans ile çalışıp, kapasitesine yakın bir seviyeye ulaşan ve Bakü’den bronz madalya ve Dünya 3’ncülüğü ile dönen Emine Göğebakan ise başarısını önce ailesine, sonra çok emek veren ve hiçbir anında kendisini yalnız bırakmayan hocası Hasan Altunışık’a ve sporcu arkadaşları ile sevenlerine borçlu olduğunu söyledi.
Baba Göğebakan ise kızı ile gurur duyduklarını belirterek “Dünya şampiyonluğunu hak edecek kadar iyi hazırlanmıştı, ama olmadı” dedi.
Paylaş