"Emekli fakir, memur fakir fukara oldu..."

490
CHP İl Başkanlığı, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın ardından açıklamada bulunarak, zammın milyonlarca yurttaşın yoksulluğa mahkum edildiğini belirtti. İl Başkanlığında yapılan açıklamada, "6 dönemdir toplu sözleşmede memuru bu hale düşürenler; yeniden değerleme oranı yüzde 122, asgari ücret artışı yüzde 54 iken memur ve emeklilerine verilen yüzde 25`lik artışı alkışlıyor. Hiç boşuna heveslenmeyin, emekçiler bu yoksulluk ve sömürü düzenine artık yeter diyeceklerdir" sözlerine yer verildi.
 
"Emekli fakir, memur fakir fukara oldu..."
Açıklamada emekli ve memurun giderek fakirleştiği ifade edilerek, "AKP ve küçük ortağından milyonlarca memur ve emekliyi hüsrana uğratan yeni bir zam müjdesi açıklaması geldi. Yani "dağ yine fare doğurdu" türünden bir müjdeyi maalesef sözde sendikacı geçinen özünde sarı sendika temsilcisi de buna alkış tutmaktan geri kalmadı. Verilen zam yüzde 25 zam değil önce bu yanlışı düzeltelim, bunun yüzde 17`si olması gereken artışsa, emekliye nimet olarak verilen % 8 zamdır. Hadi 5 daha olsun yüzde 13. Cem Yılmaz`ın eline su bile dökemediği "Kendi cebine Bakan Nebati", "Fakir Fukaraya Vermek Sevaptır" diyordun ya götürdüklerinizin zekatı bile yüzde 13`den fazladır. Emekli sayenizde fakirdi, memur da fakir fukara oldu" denildi.
 
"Emekli vitaminsizlikten ölüme mahkum edilmişken"
Açıklamada gıda sektörü başta olmak üzere bir çok gidere zam yapıldığı hatırlatılarak, "Çiğ köfteden daha değersiz gördüğünüz bu emekli size sandıkta en büyük müjdeyi verecektir. Seçimde bu zammın karşılığını alınca verdiğiniz zammın vahametini anlayacaksınız. Elma, mandalina bile yüzde 300 zamlanmışken, emekli vitaminsizlikten ölüme mahkum edilmişken, vicdan, insaf bu işin neresinde var? Vergi ve harçlara yüzde 122 zam geldi. Asgari ücretliye yüzde 54 zam verdiniz, Memur ve emekliye yüzde 25 zam. Sonra baktılar tepki büyük yüzde 5 daha" Sözlerine yer verildi.
 
"İnsanın canından tasarruf ettiriyorsunuz"
Açıklamada yarıca şu sözlere yer verildi, "6 dönemdir toplu sözleşmede memuru bu hale düşürenler; yeniden değerleme oranı yüzde 122, asgari ücret artışı yüzde 54 iken memur ve emeklilerine verilen yüzde 25`lik artışı alkışlıyor. İtibardan tasarruf etmiyorsunuz ama insanın canından tasarruf ettiriyorsunuz ya sandıkta da sizin oylara tasarruf gelecek. Hiç boşuna heveslenmeyin, emekçiler bu yoksulluk ve sömürü düzenine artık yeter diyeceklerdir. Tüm emekçilerimize sözümüz var. Mücadelemizi, kamu emekçilerine, taşeron işçilere ve emeklilerimize insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlayana kadar sürdüreceğiz."
(Nevin Yüksel)
Paylaş