havadurum

Eğitim-Sen Bayramiç'ten Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu!

Eğitim Sen Bayramiç Temsilciliği, Cumhuriyet Savcılığı'na 'Bayramiç İlim Öğrenme Yaşama Ve Yayma' adlı Facebook profil sahibinin, sendika üyesi öğretmenlere yönelik paylaşımları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

1150

Eğitim Sen Bayramiç Temsilciliği, "Bayramiç İlim Öğrenme Yaşama Ve Yayma" isimli bir Facebook profiline yönelik suç duyurusunda bulundu. Profil sahibinin, Eğitim-Sen'e üye öğretmenlere yönelik hakaret içeren ve din farklılığına dayanarak aşağılayıcı ifadeler kullandığı iddia edildi.

Eğitim Sen'in dilekçesinde, söz konusu profildeki içeriklerin laik, bilimsel ve yenilikçi eğitim sistemini ve eğitimcileri aşağıladığı ve halkın bir kesimini din farklılığına dayanarak aşağılama suçu işlediği belirtildi. İlgili dilekçede, Milli Eğitim Temel Kanunu'nun laiklik ilkesini ve bilimselliği vurgulayan maddelerine atıfta bulunularak, bu tür suçlamaların kabul edilemez olduğu ve yasalara aykırı olduğu ifade edildi.

“Hesap sahibi eğitim sistemini ve eğitimcileri alenen aşağılamıştır”

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, “Söz konusu hesap sahibi laik, bilimsel, yenilik ve gelişime dayalı eğitim sistemini ve eğitimcileri Müslüman olmamakla ve Müslüman olmamalarından dolayı ahlaksız, alkolik, helal haram bilmeyen çocuk ve gençler yetiştiren, çocukları istismar eden kişiler olarak itham ederek alenen aşağılamış ve hakaret etmiştir” denildi.

Adli ve idari işlem yapılması talep edildi

Bayramiç Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusunda ayrıca şu sözlere yer verildi, “Kanunun eğitimcilere ve idarecilere açıkça verdiği görev karşısında; söz konusu kanuni ilke ve görevlere uygun davranan eğitimcilere ve eğitim sistemine yapılan hakaret ile kanuna uygun olarak bilimsel ve gelişime dayalı laik eğitim talep edenler ve Müslüman olmayan öğretmenlerin, Allah ve Peygamberi bilmeyen ahlaksız, alkolik, helal haram bilmeyen çocuk ve gençler yetiştirdiği, çocukları istismar ettiği ithamları ile bilimsel ve gelişime dayalı laik eğitim talep edenler ve Müslüman olmayan öğretmenleri din farklılığına dayanarak alenen aşağılayanlar hakkında adli ve idari iş ve işlemlerin tesis edilerek gerekli tedbirlerin alınması ve ceza soruşturması ve kovuşturmasına müdahil olunması, tesis edilecek iş ve işlemler konusunda tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.”

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş