havadurum

Ege; “Yeni bir denizcilik okulu yapacağız”

AKP Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege, yeni bir denizcilik okulu yapacaklarını söyledi.

623
Ege yaptığı açıklamada, ilçedeki denizcilik okulunun Çanakkale ilçeleri içerisinde okul olarak fiziki şartlara sahip en iyi okul olduğunu, ancak okulun zamanında yanlış bir bölgede ve müteahhit hataları ile yapıldığını kaydetti.
 
Çamlık mevkisinde yaşanan yer kayması nedeniyle okulun boşaltıldığını ifade eden Ege, şöyle dedi: ``Türkiye`nin en iyi denizcilik okulu bizdeydi. Bu anlamda biz Türkiye`nin en iyi denizcilik lisesiyiz. Buna özel denizcilik liseleri de dahil. Bu denizcilik lisesi şimdi geçici bir binada eğitimine devam ediyor. Bu okulumuzu aynı okul şartlarına kavuşturmak için Eğritaş`da ayrılmış olan, 10-12 dönümlük bir yerimiz var. İnşallah önümüzdeki haftalar içerisinde Sayın Bakanımız ile bir diyaloğa girerek, dosyamızı götüreceğiz. Umut ediyorum ki 2012 yılı içerisindeki programa aldırmaya çalışacağız ve bu okulumuzu eski düzeyine kavuşturmak için yeni binasını yapacağız.``
 
Gelibolu`da Çamlık mevkisinde yaşanan yer kayması nedeniyle boşaltılan Armatör Yakup Aksoy Denizcilik ve Meslek Lisesi, geçici olarak Gelibolu Lisesinde eğitim veriyor.
Paylaş