Eceabat'ta Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla kutlandı

Eceabat Cumhuriyet Meydanı’nın tamamlanmasının ardından düzenlenen 1. Uluslararası Eceabat Kültür ve Sanat Festivali, 21 Temmuz Pazar günü büyük bir coşku ve kalabalık eşliğinde kutlandı.

902

21 Temmuz Pazar günü yapılan Uluslararası Eceabat Kültür ve Sanat Festivali’ne geniş bir katılım oldu. Etkinlik programı, Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Levent Gürbüz, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Özgür Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi Eceabat İlçe Başkanı Burcu Günaydın, Büyükçekmece Belediye Başkanı Doktor Hasan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İlçemiz Garnizon Komutanı Gökhan Fidan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Geçmiş Dönem Gelibolu Belediye Başkanı Münir Mustafa Özacar, ilçede bulunan muhtarlar ve ilçe halkının yoğun katılımıyla başladı.

10 farklı ülkeden 500 kişilik halk dansları ekibi

Eceabat Belediyesinin başlatmış olduğu Meydan projesinin bitmesinden sonra düzenlenen bu etkinlik daha da bir anlam kazandı. Kültür Festivali kapsamında, 10 farklı ülkeden 500 kişilik halk dansları ekibi, katılımcılara birbirinden güzel folklor gösterileri sundu. Etkinliğe değişik ülkelerden katılan katılımcıların sahnede yaptığı gösteriler izleyenleri hayran bıraktı. Eceabat halkı bu etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli'den Uluslararası Festival açıklaması

Festivalin ardından Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli belediyenin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, festivale gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Eceabat'ımızın tarihi ve kültürel değerlerini tüm dünyaya tanıtmak için bu festivali düzenledik. Hedefimize ulaştığımıza inanıyoruz. Festivalimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Eceabat'ı uluslararası bir kültür ve sanat merkezi haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. İlçemizde ilk kez düzenlediğimiz 1. Uluslararası Eceabat Kültür ve Sanat Festivali’ne gösterdiğiniz büyük ilgi için minnettarız. Gelecek yıl daha coşkulu, yüksek katılımlı ve zengin kültürel organizasyonlarla desteklenmiş bir festival ile karşınızda olmayı planlıyoruz" dedi.

Başkan Zileli ’den teşekkür

Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli; “Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtı’nın Eceabat’ımıza kazandırılmasına destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş