havadurum

Dünyanın en pahalı benzinine tepki

95 oktan benzine 8 kuruş gelen zamla benzin yılın ilk zammını gördü. Yeni yılın ilk benzin zammına vatandaşlar sert tepki gösterdiler...

1041
22 Aralık’ta benzine gelen 6 kuruş zamdan sonra yeni yılda da ilk zammını gören benzinin son durumuna tepki gösteren vatandaşlar araçlarını aciliyet gerektirmeyen durumlar dışında kullanmadıklarını belirterek dünyanın en pahalı benzini kullanmaktan ötürü şikayet ettiler. Benzine yapılan zamma tepki gösteren vatandaşların görüşleri şu şekilde:
 
 
Serkan Yıldırım
“Arabayı zaten benzin fiyatından ötürü çok gerekli olmadığı sürece kullanmıyoruz. Eşim çocuğu okula götürüp, getiriyor ve öğlen yemeğinde alıyor. Günde 30 lira harcıyoruz. Araç sahipleri zaten çok acil ve gerekli olmadıkça araç kullanmıyor, araçlar park yerlerinde ev önlerinde yatıyor. Çoğu kişi yaya gidiyor.”
 
 
Serkan Kaya
“Benim LPG’li aracım var. Benzine zam geldi mi ona da geliyor. Dünyaya göre en pahalı benzine biz kullandığımız için artık yüzde 1 de zam yapılsa, hatta hiç yapılmasa da etkileniyoruz. Benzin zammı zaten kıvılcım, benzine zam geldi mi her şeye geliyor. Ben iş icabı kullanıyorum. Onun dışında aracım da olsa ya yaya gidiyorum, ya da otobüse biniyorum.”
 
 
Zafer Şahin
“Benim mazotlu aracım var. Ticari olduğu için her hafta mal almak için İstanbul’a gidip geliyorum . Haftada 300 lira yakıyor. Benzin de pahalı, mazot da. Neredeyse aynı oldu denilebilir. Bu ekonomik zorluklarla mücadele ederken elbette benzine gelen zam vatandaşı zorluyor.”
 
 
Mehmet Yılmaz
“Benzine gelen zam her şeyi tetikliyor. Ben ticaret yaptığımı için araç kullanmak zorundayım. Mal almaya gidip geliyorum. Masraflar her gün katlanıyor, sadece bu zam benzinle sınırlı kalmıyor, start veriliyor ve ardından her kaleme zam geliyor. Elbette vatandaşa etkisi oluyor.”
Paylaş