havadurum

Dünyanın en hızlı arabası hangisi? SSC Tuatara kaçıncı sırada?

Dünyanın en hızlı arabası unvanı, SSC Tuatara’ya geçti. Amerikalı otomobil üreticisi SSC North America’nın geliştirdiği süperspor araç, saatte 508 km hıza ulaşarak rekor kırdı. Bu hız, daha önce Bugatti Chiron SuperSport’un elinde bulunan 490 km/s’lik rekoru geride bıraktı.

2816

Hız tutkunlarının merakla takip ettiği dünyanın en hızlı arabası yarışı, yeni bir rekora sahne oldu. SSC North America’nın 2020 yılında piyasaya sürdüğü SSC Tuatara, Nevada çölünde yapılan test sürüşünde saatte 508 km hıza ulaşarak dünyanın en hızlı üretim arabası oldu. Bu hız, daha önce Fransız otomobil üreticisi Bugatti’nin 2019 yılında Almanya’da gerçekleştirdiği test sürüşünde elde ettiği 490 km/s’lik rekoru geçti.

Dünyanın en hızlı arabası SSC Tuatara

SSC Tuatara, SSC North America’nın Ultimate Aero modelinin yerini alan bir süperspor otomobildir. Araç, 5.9 litrelik çift turbo V8 motorla donatılmıştır ve 1.774 beygir gücüne sahiptir. Araç, karbon fiber gövde, aktif aerodinamik sistem, yedi ileri otomatik şanzıman ve arka tekerlekten çekiş özelliklerine sahiptir. Araç, toplamda 100 adet üretilmiştir ve fiyatı 1.9 milyon dolar civarındadır.

SSC Tuatara’nın rekor denemesi

SSC Tuatara’nın rekor denemesi, 10 Ekim 2020 tarihinde Nevada çölünde gerçekleştirildi. Test sürüşünü İngiliz pilot Oliver Webb yaptı. Webb, aracı iki yönde de sürerek ortalama bir hız elde etti. İlk denemede saatte 484 km, ikinci denemede ise saatte 532 km hıza ulaştı. Böylece ortalama hızı saatte 508 km olarak kaydedildi. Bu hız, SSC Tuatara’yı dünyanın en hızlı üretim arabası yaptı. Ayrıca araç, saatte en yüksek hıza ulaşan, en hızlı hızlanan ve en hızlı fren yapan araç rekorlarını da kırdı.

Dünyanın en hızlı diğer araba modelleri

SSC Tuatara’nın rekorunu kırdığı Bugatti Chiron SuperSport, dünyanın en hızlı ikinci araba modeli olarak listeye girdi. Araç, 8.0 litrelik W16 motorla donatılmıştır ve 1.600 beygir gücüne sahiptir. Araç, saatte 490 km hıza ulaşabilmiştir.

Dünyanın en hızlı üçüncü araba modeli ise Koenigsegg Agera RS’tir. İsveçli otomobil üreticisi Koenigsegg’in geliştirdiği araç, 5.0 litrelik V8 motorla donatılmıştır ve 1.360 beygir gücüne sahiptir. Araç, 2017 yılında Nevada çölünde yapılan test sürüşünde saatte 447 km hıza ulaşarak rekor kırmıştı.

Dünyanın en hızlı dördüncü araba modeli ise Hennessey Venom GT’dir. Amerikalı otomobil üreticisi Hennessey’in geliştirdiği araç, 7.0 litrelik V8 motorla donatılmıştır ve 1.244 beygir gücüne sahiptir. Araç, 2014 yılında Kennedy Uzay Merkezi’nde yapılan test sürüşünde saatte 435 km hıza ulaşmıştı.

Dünyanın en hızlı beşinci araba modeli ise Bugatti Veyron SuperSport’tur. Bugatti’nin 2010 yılında piyasaya sürdüğü araç, 8.0 litrelik W16 motorla donatılmıştır ve 1.200 beygir gücüne sahiptir. Araç, 2010 yılında Almanya’da yapılan test sürüşünde saatte 431 km hıza ulaşarak rekor kırmıştı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş