havadurum

Dünya’nın gözü Boğaz maratonunda

Çanakkale’nin gururu olan bu üst düzey organizasyona; herkesin ilgi gösterip, destek vermesi gerekiyor...

461
 
Çanakkale Boğazı`nı Yüzerek Geçme Yarışması`na bu yıl 20 ülkeden 167`si yabancı olmak üzere toplam 500 kişi katılıyor. Yarın (perşembe) Avrupa’dan Asya’ya kulaç atılacak dev organizasyonda uluslar arası spor camiasının gözü kulağı Çanakkale’de olacak...
 
 
Çanakkale Rotary Kulübü 2012-2013 dönem Başkanı Avukat Erdal Gezen, düzenlediği basın toplantısında, yarışların Avrupa yakasındaki Eceabat İskelesi ile Asya yakasındaki Çimenlik Kalesi arasındaki 3.5 millik parkurda yapılacağını söyledi.
 
Gezen, öyküsünü mitolojiden, ``Leondros ve Hero``nun aşkından alan, Türkiye`de düzenlenen Avrupa`dan Asya`ya ilk kıtalar arası yüzme yarışması olan, 30 Ağustos 1985 yılında ilki kulüp üyelerinden Özer Öner tarafından gerçekleştirilen yarışı düzenlemedeki amaçlarının, Rotary`nin toplum hizmetlerini kitlelere tanıtmak, ``Barış ve kültür kenti`` Çanakkale`nin tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini göstermek ve kentin turizm potansiyeline katkı sağlamak olduğunu bildirdi.
Bu yılki yarışmaya 333 yerli (5’i engelli) , 167 yabancı ( Avustralya, İngiltere, Yeni Zellanda, Hollanda, Portekiz, Ukrayna, Amerika, Belçika, Norveç, İsveç ) yüzücünün kayıt yaptırdığını ifade eden Başkan Gezen, ``Bu yıl kayıtlarımızda bir ilk yaşanarak, 12 saat gibi kısa süre içinde tüm kontenjanımız doldu. Önümüzdeki yıl için yarışmacı kontenjanının artırılmasına ve yarışmamıza katılacak yüzücülerde belli şartların aranmasına yönelik kural değişikliklerini de kapsayan çalışmalarımız olacaktır`` dedi.
 
Gezen, yarışmanın 30 Ağustos 2012 perşembe günü saat 13.00`de başlayacağını ve 14.30`da tamamlanacağını dile getirerek ``Yarışmamız erkekler ve bayanlar ile engelliler olmak üzere 13 kategoride gerçekleşecek. Güvenlik önlemleri arasında sağlık sorunlarına karşı tıbbi müdahale ekibi, kılavuz tekneler, can kurtarma botları, sahil güvenlik ve deniz polisi botu organizasyonumuz içerisinde yer alacaktır. Bu uluslar arası organizasyonun gerçekleşmesine destek verip, katkı sağlayan sponsor kuruluşlarımız ile birlikte Çanakkale Valiliğine, Çanakkale Belediye Başkanlığına, Boğaz ve Garnizon Komutanlığına, Eceabat Belediye Başkanlığına, Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne, Liman Başkanlığına, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne, yarışmalarda görev yapacak Yüzme Hakemlerine ve GESTAŞ’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Cahit Göveren
Paylaş