havadurum

Dul ve Yetimler 5000 lira ikramiye alacak mı? İşte Detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu 5000 TL emekli ikramiyesi, dul ve yetim maaşı alan vatandaşları da sevindirdi. Dul ve yetim maaşı alanlar, 5000 TL emekli ikramiyesinden belirli oranlarda faydalanabilecek. Ödemeler, Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak. Peki, dul ve yetim maaşı alanlar 5000 TL emekli ikramiyesi alacak mı, ne kadar alacak, nasıl başvuracak? İşte, dul ve yetimlere müjde olan 5000 TL emekli ikramiyesi hakkında bilmeniz gerekenler…

1498

Dul ve yetimlere müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5000 TL emekli ikramiyesi verileceğini duyurdu. Bu ödeme, dul ve yetim maaşı alan vatandaşları da sevindirdi. Dul ve yetim maaşı alanlar, 5000 TL emekli ikramiyesinden belirli oranlarda faydalanabilecek. Ödemeler, Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak. Peki, dul ve yetim maaşı alanlar 5000 TL emekli ikramiyesi alacak mı, ne kadar alacak, nasıl başvuracak? İşte, dul ve yetimlere müjde olan 5000 TL emekli ikramiyesi hakkında bilmeniz gerekenler…

5000 TL Emekli İkramiyesi Nedir?

5000 TL emekli ikramiyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşmasında açıkladığı bir sosyal destek programıdır. Bu program, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5000 TL ödeme yapılmasını öngörüyor. Bu ödeme, emeklilerin maddi olarak rahatlamasını ve yaşam standartlarını yükseltmesini amaçlıyor.

Dul ve Yetim Maaşı Alanlar 5000 TL Emekli İkramiyesi Alacak mı?

Dul ve yetim maaşı alanlar, 5000 TL emekli ikramiyesinden faydalanabilecek. Ancak, bu ödeme, dul ve yetim maaşı alanların aldıkları aylık oranına göre değişecek. Buna göre, dul olup çocuğu olmayanlar yüzde 75, dul olup çocuğu olanlar yüzde 50, yetim olanlar ise yüzde 25 oranında 5000 TL’lik emekli ikramiyesinden faydalanacak. Bu da şu anlama geliyor:

  • Dul olup çocuğu olmayanlar 3750 TL
  • Dul olup çocuğu olanlar 2500 TL
  • Yetim olanlar 1250 TL

emekli ikramiyesi alacak.

5000 TL Emekli İkramiyesi Ne Zaman ve Nasıl Alınacak?

5000 TL emekli ikramiyesi, Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak. Ödeme, PTT şubelerinden veya banka hesaplarından alınabilecek. Ödeme almak için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yok. Ödeme, otomatik olarak dul ve yetim maaşı alanların hesaplarına yatırılacak.

Dul ve Yetim Maaşı Nedir?

Dul ve yetim maaşı, vefat eden sigortalının dul eşi, çocukları ve bazı şartlara göre anne ve babasına verilen bir aylıktır. Dul ve yetim maaşı, emekli maaş zammının ardından artmıştır. Yeni zamla birlikte yüzde 25 hisseye göre en düşük aylık 2 bin lirayı aşmış, yüzde 75 hisseye göre en yüksek dul ve yetim aylığı ise 23 bin 308 lira olmuştur. (Saim Tunçman)

Paylaş