havadurum

DÜ’de ‘Çanakkale, kadınlar ve Diyarbakır’ adlı oratoryo

Dicle Üniversitesi Modern Halk Dansları Topluluğu tarafından Çanakkale Zaferi`nin 98. yıl dönümü nedeniyle hazırlanan “Çanakkale, Kadınlar ve Diyarbakır” adlı oratoryo sahnelendi.

1002
 
Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi`nin 1500 kişilik salonunda sahnelenen tiyatral gösteriyi Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Diri, Diyarbakır Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Arif Okçu, polis okulu öğrencileri izledi. Çanakkale Savaşı`ndaki kahramanlıkların farklı bir üslup ve görsellikle anlatıldığı oyunda harp esnasında her ırktan ve her dilden insanların dayanışmasını, birlik beraberlik içinde kazanılan bir destanın anlatıldığı oratoryoda 215 kiloluk mermiyi namlunun ucuna süren Seyit Onbaşı`nın canlandırıldığı sahne izleyenlerden büyük alkış aldı. Duygusal anların yaşandığı oratoryoda, mevlevinin sema gösterisi izleyenleri büyüledi.
 
70 dakika sürdü
70 dakika süren gösterinin ardından Dicle Üniversitesi Modern Halk Dansları Topluluğu öğreticisi Ender Özbek’e bir çiçek takdim eden Diyarbakır Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Arif Okçu, izledikleri Çanakkale zaferinin ne kadar zorluklarla kazanıldığını ifade ederek, “Allah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesinden sonra sona erdi.
Paylaş