Drone Şampiyonası Çanakkale'de

729

 Tüm Dünya’da meraklıları için özel bir etkinlik olan ve ilgiyle takip edilen Drone yarışlarının Türkiye Şampiyonası başladı. Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonasının ikinci etabı Çanakkale-Ayvacık-Behram Yolu üzerinde Ati Havacılık Köyünde 29-30 Haziran 2019 (Cumartesi – Pazar) tarihlerinde yapılacak. 

Final’de dereceye giren yarışmacılar 17-22 Eylül 2019 tarihleri İstanbul Atatürk Havalimanı`nda düzenlenecek TEKNOFEST 2019’un ev sahipliğindeki “Dünya Drone Kupasında” ülkemizi temsil edecek.
 
Drone nedir?
 Son zamanlarda bir hayli popüler olan ve bir diğer adı İnsansız Hava Aracı (İHA) olarak bilinen cihazı tanımak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Drone aracılığıyla hava çekimleri kolayca gerçekleştirilebilmekte ve askeri anlamda birçok kolaylık sağlanabilmek-tedir. Havadan görüntülemelerde helikopter gideri ve pilot maliyeti olmadığı için prodüksiyon giderlerini yarı yarıya düşüren ve askeri kontrol mekanizmalarını kolaylaştıran Drone, Türkiye genelinde birçok iş için kullanılmaktadır. Drone`lar bunun yanında son zamanlarda yangın söndürmek amaçlı olarak da kullanılmaktadır.
(Haber Merkezi)
Paylaş