havadurum

Doğu Ekspresi Bilet fiyatları, sefer saatleri ve güzergah bilgileri… Turistlik bilet fiyatları

Doğu Ekspresi bilet satışları başladı! Doğu Ekspresi ile Anadolu’nun doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmek isteyenler için hazırladığımız bu yazıda, trenin güzergahındaki gezilecek yerleri, bilet fiyatlarını, sefer saatlerini ve merak edilen diğer konuları bulabilirsiniz. Ankara-Kars arasında unutulmaz bir yolculuk yapmak isteyenler için tüm detaylar burada…

3214

Doğu Ekspresi, Türkiye’nin en popüler tren seferlerinden biri olmaya devam ediyor. Ankara’dan Kars’a uzanan bu eşsiz yolculukta, Anadolu’nun doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmek isteyenler için bilet satışları başladı. Peki, Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi hangi illerden geçiyor? Doğu Ekspresi ile ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Doğu Ekspresi nedir?

Doğu Ekspresi, Ankara’dan Kars’a kadar uzanan 1.365 kilometrelik bir demiryolu hattıdır. Bu hat üzerinde her gün karşılıklı olarak birer sefer düzenlenmektedir. Doğu Ekspresi, Türkiye’nin en uzun süren tren yolculuğudur ve yaklaşık 26 saat sürmektedir. Bu süre zarfında yolcular, Anadolu’nun farklı coğrafyalarını, iklimlerini, kültürlerini ve tarihini gözlemleme fırsatı bulurlar.

Doğu Ekspresi hangi illerden geçiyor?

Doğu Ekspresi, Ankara’dan Kars’a giderken sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçmektedir. Bu illerin bazılarında tren duraklamakta ve yolcular inip binme imkanı bulmaktadır. Ayrıca bu illerdeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmek isteyen yolcular için ekstra turlar da düzenlenmektedir.

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?

Düşük dönem oda ücreti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 lira olarak uygulanacak. Bireysel satışta en düşük ücret oda ücreti. Bir odada en fazla iki kişi seyahat edebilir ancak buna ilave olarak odalarda 0-6 yaş arasında en fazla 2 adet çocuğun seyahati ücretsiz kapsamında olacak

Doğu Ekspresi biletleri nereden alınır?

Doğu Ekspresi biletleri TCDD Taşımacılık AŞ’nin resmi web sitesinden, mobil uygulamasından veya çağrı merkezinden online olarak alınabilmektedir. Ayrıca bilet satış noktalarından veya gişelerden de bilet almak mümkündür.

Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor?

Doğu Ekspresi seferleri pandemi nedeniyle bir süre ara vermişti. Ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, Doğu Ekspresi seferleri 1 Aralık 2023’te yeniden başlayacak. Bakan Uraloğlu ayrıca Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin de 2023-2024 sezonunda devam edeceğini duyurdu.

Doğu Ekspresi sefer saatleri

Turistik Doğu Ekspresi Ankara-Kars yönü kalkış saati 15.55, Kars-Ankara kalkış saati 22.20 olarak planlandı. Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde Erzincan'da 164 dakika, Erzurum'da 180 dakikalık duruşla 30 saatlik bir seyahat, Kars-Ankara yönünde İliç ve Divriği'de 180'er dakika, Sivas'ta 230 dakikalık duruşla 34 saat 30 dakikalık bir seyahat programlandı.

Doğu Ekspresi Güzergahındaki Gezilecek Yerler

Doğu Ekspresi ile yapacağınız yolculukta göreceğiniz yerlerin sayısı çok fazla. Ancak biz sizin için en önemli ve ilgi çekici olanları seçtik. İşte Doğu Ekspresi güzergahındaki gezilecek yerler:

Ankara

Trenin kalkış noktası olan Ankara’da gezilecek yerler arasında Anıtkabir, Atatürk Orman Çiftliği, Etnografya Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, Hamamönü, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Kocatepe Camii, Beypazarı ve Nallıhan gibi yerler bulunuyor.

Kırıkkale

Kırıkkale, Doğu Ekspresi’nin ilk durağıdır. Burada gezilecek yerler arasında Keskin Çeşmesi, Delice Irmağı, Çeşnigir Köprüsü, Hacılar Höyüğü, Kırıkkale Müzesi ve Şeyh Şamil Türbesi gibi yerler bulunuyor.

Kayseri

Kayseri, Doğu Ekspresi’nin ikinci durağıdır. Burada gezilecek yerler arasında Erciyes Dağı, Kapadokya, Kayseri Kalesi, Hunat Hatun Külliyesi, Döner Kümbet, Gevher Nesibe Şifahanesi, Kayseri Saat Kulesi, Kayseri Arkeoloji Müzesi ve Mimar Sinan Müze Evi gibi yerler bulunuyor.

Sivas

Sivas, Doğu Ekspresi’nin üçüncü durağıdır. Burada gezilecek yerler arasında Sivas Kongresi Binası, Gök Medrese, Buruciye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Şifaiye Medresesi, Ulu Camii, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, Kangal Balıklı Kaplıca ve Sivas Müzesi gibi yerler bulunuyor.

Erzincan

Erzincan, Doğu Ekspresi’nin dördüncü durağıdır. Burada gezilecek yerler arasında Kemaliye (Eğin), Karanlık Kanyon, Girlevik Şelalesi, Altıntepe Ören Yeri, Erzincan Kalesi, Abrenk Kilisesi, Erzincan Müzesi ve Terzibaba Türbesi gibi yerler bulunuyor.

Erzurum

Erzurum, Doğu Ekspresi’nin beşinci durağıdır. Burada gezilecek yerler arasında Palandöken Kayak Merkezi, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Üç Kümbetler, Erzurum Kalesi, Nene Hatun Türbesi, Tortum Şelalesi ve Gölü, Narman Peribacaları ve Erzurum Müzesi gibi yerler bulunuyor.

Kars

Kars, Doğu Ekspresi’nin son durağıdır. Burada gezilecek yerler arasında Ani Harabeleri, Kars Kalesi, Kümbet Camii (Havariler Kilisesi), Taş Köprü, Fethiye Camii (Katedral), Namık Kemal Evi Müzesi ve Kars Müzesi gibi yerler bulunuyor.(Damla Yeltekin)

Paylaş